top of page

Vieraamme tänään: VJS VantaaFaktoja

Seura

VJS Vantaa Oy:

Perustettu: 1970 Vantaan Jalkapalloseura ry > 2022 VJS Vantaa Oy

Historia

Kaudeksi 2021 hieman yllättäen Ykköseen palannut VJS vei historiansa parhaita aikoja tällä sarjatasolla. Ensimmäisen jakson (2000-03) aikana, paras kausi oli debyyttikauden 7. sija. Se oli ainoa, jolloin joukkue ei ollut putoamiskamppailussa.

Myöhemmin seura joutui ottamaan uutta vauhtia piirisarjasta asti. VJS nousi 2009 Kolmosesta Kakkoseen ja kaksi vuotta myöhemmin Ykköseen, jossa joukkue pääsi kahdesti yläloppusarjaan (paras 4. sija vuonna 2012). Kaudella 2015 joukkue poimi 31 pistettä (5. sija), mutta putosi seuraavana vuonna sarjasta.

Kakkosessakin VJS joutui taistelemaan kausina 2017-2019 sarjapaikasta, ennen kun joukkue pääsi 2020 parhaana lohkokakkosena nousukarsintaan, jossa VJS juhlii FC United Pietarsaarta vastaan (4-1, 2-2) paluuta Ykköseen.

Viime kaudella vantaalaisten sijoitus Ykkösessä oli 8.


Kotipaikka

Vaikka “Länsi-Vantaan ylpeys” ei ilmeisesti enää vaali koko kaupungin johtajuutta, on kilpailua myös kotioven edessä. Toimisto sijaitsee Myyrmäen jalkapallostadionilla, jossa kotiaan pitää myös PK-35 Vantaan liigajoukkue. Suhde ja yhteistyökuviot naapurin kanssa ovat vuosien aikana vaihtuneet.

Vantaan Myyrmäki on noin 17 000 asukkaan kaupunginosa Helsingin Malminkartanon pohjoispuolella.

Viimeiset ottelut

Kummallakin joukkueella on tänä vuonna kuusi virallista tulosta listalla. JyPK:lla on toki mukana yksi luovutusvoitto Suomen Cupista. VJS hävisi kovassa Suomen Cupin lohkossa kaikki ottelut. Kolmesta Ykkösen pelistä vantaalaiset hakivat yhden pisteen. Pallokerhollakin on yksi piste tilillä—pelattu on kuitenkin vasta kaksi ottelua. Kumpikin joukkue kohtasi jo PKKU:n. JyPK haki vieraspisteen, VJS hävisi kotonaan niukasti.

Viimeiset kohtaamiset

18.8.2012 VJS—JyPK 2-2

6.10.2013 VJS—JyPK 1-1

13.6.2015 JyPK—VJS 0-3 (0-2)

26.9.2015 VJS—JyPK 1-1 (0-1)

18.6.2016 VJS—JyPK 0-4 (0-1)

24.9.2016 JyPK—VJS 1-1 (0-1)

VJS on aina ollut JyPK:lle ärsyttävä vastus. Jo vuosina pelattiin 2000-03 samalla sarjatasolla, mutta eri lohkossa.

Seurat kohtasivat ensimmäisen kerran Ykkösen yläloppusarjassa 8. elokuuta 2012 Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukentällä. 2-2-tasapeli oli JyPK:lle (jos ei kummallekin) pettymys. Lopputaulukossa VJS oli 4. ja JyPK vasta 6. Vuotta myöhemmin vantaalaisten nousujuna oli jo lähtenyt liikkeelle, kun joukkueet kohtasivat taas Myyrmäessä. Tällä kertaa pelattiin jalkapallostadionilla (silloin ”ISS Stadion”). Ottelu päättyi 1-1. Lopputaulukossa VJS (5.) oli kaksi pistettä JyPK:n (6.) edellä.

2014 VJS ei päässyt yläloppusarjaan. JyPK ja VJS kohtasivat vielä vuosina 2015-16, kun Ykköstä pelattiin kaksinkertaisena sarjana. Kesäkuussa 2015 JyPK kärsi VJS:lle kunnon shokkitappion, kun VJS voitti Viitaniemessä Selina Mustajoen yhdellä (5.) ja Roosa Bröijerin kahdella (42., 76.) maalilla 0-3-lukemin.

Kauden toinen ottelu oli Myyrmäki hallissa. Santra Bernitz vei JyPK:n johtoon (26.), mutta Ella Hopponen tasoitti 1-1:een (55.).

JyPK:n osalta muistetaan mieluummin kauden 2016 eli nousukauden Liigaan. Myyrmäen jalkapallostadionilla onnistuikin suvereeninen 4-0-voitto Emmi Mannisen (19.), Linda Norrenan (60.), Julie Forssin (65.) ja Siiri Perälän (82.) maalilla.

Toisen kerran tavattiin 20. kierroksella Hippoksella. Alina Kosunen teki jo 1. peliminuutilla VJS:n johtomaalin. Linda Norrena tasoitti vielä 1-1:een (52.), mutta tasapeli oli JyPK:lle kaksinkamppailussa GBK:n kanssa liian vähän.

JyPK voitti kauden kaksi viimeistä ottelua ja jäi yhden pisteen GBK:n taakse toiseksi. Nousua se ei kuitenkaan pysähtynyt. Pallokerho nousi karsinnan kautta silti liigaan.VJS:n Karoliina Autio ja JyPK:n Linda Norrena syyskuussa 2016. Norrena teki JyPK:n maalin.

Kuvassa VJS:n Karoliina Autio ja JyPK:n Linda Norrena syyskuussa 2016 (1-1). Norrena teki Pallokerhon maalin.


Haastattelussa VJS-kapteeni Kaisa Mäki

Moi Kaisa,

VJS tulee Jyväskylään yksi piste tilillä. Kuusi tehtyä maalia on sarjan kärkipäästä, kun taas 10 päästettyä ovat sarjan suurin luku. Paljastavatko luvut teidän vahvuudet ja heikkoudet vai valehtelevatko numerot?

Mäki: - Poissaolojen taakse ei voi loputtomiin mennä, vaikka uskon niillä olleen vaikutusta joukkueen esityksiin. En vielä tässä vaiheessa kautta sanoisi lukujen kertovan meidän pelaamisesta, sillä mielestäni olemme pelanneet paremmin kuin sarjataulukko antaa olettaa. Päästetyt maalit ovat pitkälti johtuneet omista virheistä. Toisaalta ei me voittamista olla tehty meille myöskään helpoksi. Jos päästää joka pelissä kolme tai enemmän maaleja, täytyy maalinteossa onnistua kovalla prosentilla.

Kuinka tuttu on sinulle lauantain vastustaja eli JyPK? Missä näet joukkueen vahvuuksia ja heikkouksia?

- Täytyy myöntää, mutta JyPK on itselleni ehkä sarjataulukon vierain joukkue. Joukkueessa on muutama tuttu pelaaja Naisten Kakkosen ja B:n ajoilta. Viime kaudella näin muutaman jyväskyläläisten ottelun, mutta en usko niiden olevan vertailukelpoisia tähän kauteen.

Kun katsotaan taulukkoa (joskin se on tässä vaiheessa kautta ehkä vielä tarpeeton), näyttää siltä, että kumpikin joukkue on kaukana tavoitteesta. Onko näin, että toinen joukkueista pitää pelin jälkeen miettiä muuta kuin yläloppusarjaan päästämistä?

- Pidän tämän vuoden Ykköstä vielä tasaisempana sarjana kuin viime vuonna. Kuka vaan voi voittaa kenet vaan, enkä usko sarjassa olevan lähtökohtaisesti yhtään helppoa peliä kenellekkään. Uskon, että jokainen joukkue tulee vielä menettämään pisteitä joten tavoitteet yläloppusarjasta ei ole menetetty. Tosin kovin montaa pistettä ei voi enää menettää.

Sinut valittiin helmikuussa Pelaajayhdistyksen JPY:n hallitukseen. Kerro hieman yhdistyksen merkityksestä Ykkösen pelaajalle!

- Uskallan väittää, että jalkapallo ei toimi kenellekkään ammattina Naisten Ykkösessä ja harvalle Liigassa. Tämän lisäksi suurin osa joutuu vielä maksamaan pelaamisesta. Jalkapallon ohelle täytyy siis kehittää jotain muuta, ja tässä JPY:llä on tärkeä rooli. JPY auttaa ja tukee pelaajia löytämään töitä ja opiskelumahdollisuuksia niin, että samalla on mahdollista keskittyä kehittymään jalkapalloilijana ja tavoittelemaan korkeampia sarjatasoja, menestystä sekä ammattina jalkapalloa.

Lyhyesti sanottuna yhdistys on pelaajien tukena arjessa ja elämän eri vaiheissa. Jalkapallon pelaajayhdistyksessä me kaikki pelaajat ollaan samalla puolella ja taistellaan saman asian puolesta - jalkapalloilijoiden paremman arjen, aseman sekä arvostuksen puolesta.

Jos me pelaajat teemme yhdessä töitä paremman arjen eteen, viemme alempien sarjojen tasoa ja arvostusta eteenpäin. Myös pääsarjatasot kehittyvät, kun alemmilta sarjatasoilta tulee valmiimpia ja taitavampia pelaajia ylöspäin.

Kiitos haastattelusta ja Tervetuloa Jyväskylään!

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page