Jyväskylän Pallokerho - Oulun Työväen Palloilijat 10-0 (2-0)

JYPK: Leivonen - Mononen, Paakkari, Torpo, Salmijärvi - Stark, Hirvonen, Rinkinen - Voutilainen (66. Tiainen), Pirinen (77. Malste), Meronen (46. Auvinen)

OTP: Lukkari (72. Helanne) - Kaarlenkaski (62. Ala-Aho), Kemppainen, Perkiö (72. Kangas), Kuparinen (58. Liitti) - Kainuharju, Korolainen, Roponen, Kairamo (58. Marjanen) - Hiukka, Haltamo

T: Lintunen - Osola, Vekkeli

Y: 0 Vehkahallissa

MAALIT: 18. 1-0 Pirinen, 38. 2-0 Voutilainen, 50. 3-0 Pirinen, 54. 4-0 Hirvonen, 57. 5-0 Voutilainen, 62. 6-0 Voutilainen, 65. 7-0 Rinkinen, 73. 8-0 Pirinen, 83. 9-0 Rinkinen, 87. 10-0 Rinkinen

VAROITUS: - Haltamo

Pallokerho voitti Naisten Suomen Cupin avauskierroksella OTP:n 10-0 lukemin. Yhtä sarjatasoa alempana pelaavaa OTP:ta vastaan JyPK oli luonnollisesti suuri ennakkosuosikki, vaikka oululaiset pärjäsivät viikko sitten mainiosti paikallisottelussa ONS:a vastaan (1-3). Ihan niin helpolla kuin loppulukemat antaa uskoa, JyPK ei myöskään päässyt.

JyPK:ssa oli monta poissaoloja ja näin avauskokoonpanoon pääsivät sopimuspelaajien lisäksi kaksi B-tyttöä: toppari Oona Paakkari ja oikea pakki Aada Mononen, joka otti pitkän peliä kuitenkin myös hyökkäävän roolin omaksi ja loisti kahden maalin syöttäjänä.

JyPK:n syöttöpelissä oli näkyvissä paljon positiivisia elementtiä. Ensimmäisiä maalipaikkoja saatiin viiden minuutin kohdalla. 18. peliminuutilla Pauliina Pirinen avasi maalihanat vetämällä pallon vasempaan ylänurkkaan.

Tästäkin eteenpäin Pallokerho hallitsi peliä, hyökkäsi hienosti (21.), ajoi läpi (Voutilainen, 27.) ja pujotteli (Pirinen, 34.). Ottelu oli peli yhtä maalia, mutta silti pitää antaa vieraille kunnioitusta, että he eivät pelkästään keskittynyt tuhoamaan kotijoukkueen peliä vaan hakivat myös itse pelillisiä ratkaisuja. OTP puolusti hyvin ja paitsioansa toimi lukuisia kertoja. JyPK:n toisen maalin viimeisteli Kia Voutilainen Monosen keskityksestä (38.) ja 2-0 oli myös taukotilanne.

Pian tauon jälkeen JyPK pääsi taas maalintekoon, kun Pirinen viimeisteli reboundista 3-0. Maalit tulivat nyt nopeassa tahdissa ja OTP sai myös sen verran fyysisiä iskuja, että urheasti taistelevan joukkueen selkäranka katkesi. Tiia Hirvonen, joka teki maalin jo harjoituspelissä KuPS Akatemiaa vastaan, teki nyt myös JyPK:lle ensimmäisen maalin virallisessa ottelussa (54.). Kia Voutilainen viimeisteli komeasti hattutempun (57., 62.). Tilanne oli tässä vaiheessa 6-0.

Pallokerho suoritti toisella jaksolla kolme pelaajavaihtoa. Paakkarin ja Monosen lisäksi debytoivat myös kaksi muuta B-junioreita: Ilona Auvinen (46.) ja Martta Malste (77.). Auvisella oli 65. minuutilla myös tuhannen taalan maalipaikka Pirisen syötöstä. OTP -maalivahti Jenna Lukkari torjui ja Henni Rinkinen ehtii ensimmäisenä palloon viimeistelemään 7-0.

Loppuvaiheessa hattutemppukerhoon liittyivät vielä Pirinen (73.) ja Rinkinen (83., 87.), joten peli päättyi 10-0. Hienosta tuloksesta huolimatta Pallokerho sai myös jobinpostia, kun Pauliina Pirinen jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen takia kentältä pois.

Pallokerhon seuraava peli on viikon päästä Oulu Nice Soccerin vieraana. Kummallakin joukkueella on lohkossa yhden ottelun jälkeen kolme pistettä.