top of page

Selkeä voitto ensimmäisessä harjoitusottelussa

JyPK otti sunnuntaina selkeän 9-3-voiton Tampereelta. Pallokerho hallitsi ottelua sarjakaveri Ilves /2 vastaan selkeästi.

Avausjaksolla kotijoukkue pääsi vielä satunnaisesti jyväskyläläisten maalin eteen ja siirtyi 4. peliminuutilla 1-0-johtoon, kun komealla laukauksella takakulmaan. Vihreiden vastaus ei kuitenkaan antanut kauan odottaa. Alma Forstén liukui pallon Ilveksen maalivahdilta ja Pauliina Pirinen tasoitti 1-1:een (6.).

Jatkossa Pallokerholla oli johtomaali useammin haarukassa, mutta mm. Ilona Auvinen (9.) ja Lotta Puolakka (11.) laukoivat maalin ohi. Joukkue rakensi kärsivällisesti uusia hyökkäyksiä, kunnes Pauliina Pirinen ampui pallon 34. minuutilla takakulmaan 1-2 johdon. Ilves pystyi vielä kerran tasoittamaan (37. min, jälleen taitavalla viimeistelyllä), mutta tauon kohdalla JyPK johti jo 2-4-lukemin. Pallokerhon maalintekijät olivat Forstén (41.) sekä Puolakka (45.) yläriman kautta.

Toisella jaksolla ottelu oli peli yhtä maalia kohti. Molemmat joukkueet suorittivat reilusti pelaajavaihtoja. Vierailla peli pysyi paremmin kasassa. Outi Salmijärvi nosti lukemat vapaapotkutilanteesta 2-5 (53.). Vajaa tunti oli pelattu, kun Ilves kavensi vastahyökkäyksestä 3-5:een (59.).

Myös loppuvaiheessa nähtiin vielä reilusti maaleja. Lotta Puolakka teki päivän toisen maalinsa Tao Starkin hienosta kulmasta (69.). Emmi Lahtela (72.), Stark (79.) ja Neelia Pitko (81.) nostivat lukemat 3-9 lopputulokseksi.

Epävarman hallitilanteen vuoksi ei Jyväskylään ole vielä harjoitusotteluita suunniteltu. Seuraava ottelu on sunnuntaina 12. helmikuuta Peakfin Arenassa (Kalmuurin halli, Vantaa). Vastustaja on silloin PK Keski-Uusimaa.