top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Tappio Tammelassa

JyPK:n lauantai ei ollut odotetunlainen ja Ilves jätti pisteet kotiin ansaitusti 3-1.

Ottelu alkoi hieman tunnustellen, eikä ensimmäisten minuuttien aikana päästy maalintekoetäisyydelle. Ensimmäinen maalipaikka tuli Ilvekselle ja olikin sitten sitäkin vaarallisempi. Roosa Tuominen pääsi JyPK:n hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeen lopulta yksin läpi. Tuominen onnistui jo ohittamaan Matilda Nurmen, mutta Sanna Rein pelasti tilanteen kahdesti maaliviivalta.

Muutoin ensimmäisen puoliajan alkupuolisko mentiin tasatahtia Ilveksen hallitessa palloa hieman enemmän.

Puolen tunnin jälkeen Ilves siirtyi johtoon. Lynsey Kelly nousi vasemmalta laidalta JyPK -puolustuksen ohi ja keskitti boksiin. Ensimmäisen ohjaus osui Ilveksen omaan pelaajaan, mutta kakkospallon Heta Olmala kävi siirtämässä maaliin ja kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Ilves pääsi vielä kerran laukomaan, mutta Matilda Nurmi torjui.

Toisen puoliajan alku oli JyPK:lle kohtalokas. Sitä oli pelattu kolme minuuttia. Ilves katkaisi JyPK:n purun keskialueella. Pallo toimitettiin Aino Rasiselle, joka syötti pallon JyPK:n linjan taakse. Rosa-Tuulia Mikkola pääsi läpi ja ohitti Nurmen varmasti oikeasta alakulmasta - 2-0.

Reilun 50 minuutin kohdalla Ilves sai kolme kulmapotkua lyhyen ajan sisään. Niistä viimeinen tuotti tulosta. Kulma tuli matalana rangaistusalueelle. Julie Forss pääsi kohtalaisen vapaasti laukomaan Ilveksen 3-0 johtoon hieman maskissa olleen Nurmen längistä.

JyPK:n iltapäivä oli synkkä myös loukkaantumisrintamalla. Sanna Rein jätti kentän saatuaan pallon päähänsä. Hänen tilalleen tuli Outi Salmijärvi. JyPK teki 25 minuuttia ennen loppua tripla vaihdon. Jannica Lintunen, Leena Mankki ja Leena Torpo tulivat pois ja heidän tilalleen Niia Salminen, Alma Forstén sekä Kaisa Saarenpää.

JyPK:n otollisin hetki kääntää ottelun kulkua tuli hieman tuon jälkeen. Vihreät pelasivat hienosti Riikka Liljan vapaaksi kuudentoista rajalla. Lilja sai vasemman jalkansa vapaaksi ja murjaisi pallon, tamperelaislegenda Timo Jutilaa lainaten, vasempaan ylämummoon. Annika Laihaselle ei jäänyt mahdollisuuksia torjuntaan. Syötön maaliin antoi Alma Forstén.

Tuossa hetkessä oli momentum kääntää ottelun kulku vihreille eduksi. Niia Salminen pääsi läpi vasemmalta laidalta, mutta tilanne puhallettiin paitsioksi.

Loukkaantumistilannetta synkensi hetki maalin jälkeen Marika Ritvasen laukausta blokatessa saama jalkavamma. Ritvasen tilalle tuli Emmi Manninen.

Ottelun loppua kohden peli seestyi ja Ilves jätti pisteet Tammelaan 3-1.

Liigasas on nyt viikon tauko. Seuraavan kerran JyPK on kentällä la 8.8. Harjulla, jossa vastaan asettuu hallitseva mestari HJK. Ottelu aloittaa JyPK:n kolmen viikon kotiotteluputken.

- Parempi voitti Tammelassa, ei saatu parasta tänään irti ja tulos kertoo oleellisen. Tauko peleistä tulee hyvään paikkaan, henkinen lukko tällä hetkellä jarruttaa pelaamista ja pienen huilin jälkeen itseluottamus, rohkeus ja kovuus pitää saada kaivettua esiin, pohti ottelua päävalmentaja Tuomas Jaakkola.