top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Pisteet liukenivat vesisateeseen


Sää ja mieli oli yhtä vettynyt keskiviikkona. Pallokerho hallitsi etenkin ensimmäistä puoliaikaa, mutta HPS vei silti pisteet 0-2.

JyPK paransi jälleen pelaamistaan Helsingin vierailulta. Vihreät hallitsivat ensimmäistä nelivitosta. Se loi myös tarpeeksi maalipaikkoja jopa karkuun lähtemiseen, mutta maalihanat pysyivät kiinni.

Heti ottelun alussa Aada Törrönen pääsi Pauliina Pirisen syötöstä vapaaksi boksin sisällä. HPS:n maalilla pelannut Jessica Kiviaho sai jalkansa väliin. Hetkeä myöhemmin Kia Voutilaisen keskitys painui vain muutamia senttejä yli maalinedustalle syöksyneen Tiia Hirvosen pään yli.

Voutilainen itse pääsi puolen tunnin kohdalla oikealta boksin sisään. Kovaan laukauksen sai Kiviaho torjuttua etukulmasta kulmapotkuksi. 35. minuutilla Törrönen pääsi nousemaan vapaasti ja löysi syötöllään Henni Rinkisen reilusta kuudestatoista metristä. Rinkisen veto painui hieman ohi takakulman.

Juuri ennen jakson loppua Emmi Lahtela pääsi vapaasti puskemaan Rinkisen keskityksestä, mutta Kiviaho torjui jälleen. Elena Aristodimou pääsi vielä laukomaan hetki ennen vihellystä, mutta pallo putosi maalin katolle.

JyPK:n maalilla Satu Pitkäsen ei tarvinnut paiskia ylitöitä. HPS:n pari laukausta Pitkänen torjui varmasti.

Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen jakson alku osoitti todeksi vanhan pallopelien kliseen. Jos et tee maalia, niin kaveri tekee. Näin kävi myös Harjulla. HPS sai vastahyökkäyksen heti toisen jakson alkuun. HPS kippari Aino Lehtinen löysi syötöllään Helmi Halomon. Halomo pääsi laukomaan boksin sisältä. Rinkinen ehti blokkaamaan vedon, mutta epäonnisesti pallo muutti suuntaa ja painui ohi laukausta torjumaan lähteneen Pitkäsen. Vieraat johtivat 0-1.

Heti seuraavasta JyPK hyökkäyksestä Pirinen syötti Kia Voutilaisen läpi, mutta Kiviaho ehti palloon ennen Voutilaista.

Pallokerho ei saanut samanlaista otetta ottelusta kuin ensimmäisellä jaksolla ja vieraat pääsivät vierailemaan useammin JyPK maalilla. Paraatipelatuksiin ei Pitkäsen tosin tarvinnut venyä. Loppua kohden JyPK:n virta alkoi purkautua vesisateeseen.

JyPK vaihtoi jakson puolivälissä kentälle Maija Merosen ja Riikka Liljan sekä hieman myöhemmin vielä Veera Lambergin ja Alma Forsténin.

HPS ratkaisi ottelun muutama minuutti ennen loppua. Aino Lehtinen voitti kaksinkamppailun Emmi Lahtelan kanssa riistäen pallon ja laukoi pallon varmasti alakulmaan - 0-2.

Ottelun lopussa Veera Lamberg pääsi vielä puskemaan Tiina Tiaisen vapaapotkusta, mutta pallo leijaili niukasti ohi.

Näin numerot jäivät lopputulokseksi.

JyPK:n viikon toinen kotiottelu on lauantaina TiPS vastaan.

Alla päävalmentaja Jaakko Hilpisen mietteitä HPS -ottelusta ja tulevasta TiPS -ottelusta.

63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page