top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Koko joukkue tahtoi


Pallokerho teki sen, jota se tahtoi ja jota siltä odotettiin. Taisteluilme, joka käänsi Ilves -ottelun vihreille oli näyte joukkueen henkisestä kantista. Helpolla lauantaina pisteet eivät irronneet, eikä peli ollut tikitakaa vaan todellinen vääntö suurin panoksin. Tavoitteena tulos.

JyPK aloitti ottelun halliten peliä. Vihreillä oli pari vaarallista keskitystä boksiin, mutta Ilves -puolustus ehti väliin. Riikka Lilja nousi pari kertaa, mutta tupsukorvien puolustus blokkasi laukaukset.


Puoliajan edetessä keltavihreät saivat enemmän otetta. JyPK:n peliä vaivasi pieni hermostuneisuus etenkin hyökkäysalueella. Ilves pääsi hyökkäämään paremmin. Pallokerhon onneksi kulmapotkuja enempää painostus ei tuottanut. Kenties ottelun tärkeys heijastui avauspuolikkaalla niin, että kummatkaan maalivahdit Pauliina Tähtinen tai Annika Laihanen eivät joutuneet syyskoleudessa helteeseen.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Toisen jakson alku oli Pallokerholle synkkä. Aino Varkoi pääsi puskemaan kulmapotkusta heti alussa Tähtisen edestä Ilveksen 1-0 johtoon.

Jonkun aika näytti siltä, että Ilves menee menojaan. Se pääsi pari kertaa juoksemaan vihreiden linjan taakse, mutta Tähtinen piti luvut maalin takaa-ajoasemissa. Jos joku kuitenkin luuli, että päivän näytelmä oli ohi, missasi viimeisen näytöksen.

Peli oli vasta saamassa kliimaksinsa.

JyPK vaihtoi 60. minuutilla Kaisa Saarenpään Tiina Tiaiseen ja 10 minuuttia myöhemmin Alma Forsténin Kia Voutilaiseen. Jälkimmäistä vaihtoa seuranneesta kulmapotkusta kihahti heti.

Kulmaa asettui antamaan Riikka Lilja. Lilja liukastui ja pallo jäi kuudentoista etualueelle. Kia Voutilainen karvasi pallon takaisin Liljalle, jonka jatkokeskitys putosi Henna Honkasen päähän. Honkanen puski pallon ohi Laihasen ja Pallokerhon tasoihin. Jos kuvio oli suunniteltu, se pitäisi palkita vuoden maalina.

JyPK sai virtaa tasoituksesta ja Ilvekseltä selkä oikeni hieman. Marika Ritvasella oli paikka melkein heti perään viedä vihreät johtoon. Henni Rinkinen näytti koko ottelun ajan siltä, että halu ratkaista ottelu vihreille on kova. Tuolle työlle tuli lopulta palkinto. Riemukas 2-1 johto-osuma syntyi kymmenen minuuttia ennen loppua. Tiina Tiainen voitti Tähtisen pitkän avauksen keskialueella Henna Honkaselle. Honkanen vapautti vasemmalla laidalla Henni Rinkisen Ilveksen linjan taakse. Rinkisen pieni siirto keskelle sai oikean jalan vapaaksi ja laukaus painui etukulmasta sisään ohi Laihasen - 2-1. Rinkisen liigauran toinen maali ei olisi voinut syntyä parempaan paikkaan.

Ottelun viimeisiä niittejä oli Laihasen punainen kortti pari minuuttia myöhemmin tilanteesta, jossa hän torjui Rinkisen laukauksen rangaistusalueen ulkopuolella.

Ilveksellä oli vielä paikka 85. minuutilla. Vahva nousu laidasta päättyi Tähtisen torjuntaan etukulmasta kulmapotkuksi.

Vapauttava päätösvihellys tarkoitti päivän tuloksilla sitä, että suora putoaminen on käytännössä mahdotonta ja kolmen pisteen etumatka Ilveksen jättää taistelun karsintapaikan välttämisestä omiin käsiin.


- Pelin rakentelu ensimmäisellä jakoslla ihan ok. Pieni kiire viimeisellä kolmanneksella. Laitoijen kautta olisi ehkä päästy vielä paremmin. Toisen jakson alku karmein mahdollinen, ne sai nopean maalin siihen. Sen jälkeen heikompi jakso meiltä. Mutta, kyllä se loppua kohti kääntyi ja näki kuka sitä peliä vei. Joukkueesta aisti ennen peliä pelaajista, että oltiin valmiita kamppailemaan ja tekemään se työ, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page