top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: JyPK avasi kauden harjoitusottelun voitolla


JyPK – KuPS Akatemia 6-3 (5-3)


MAALIT: 8. 0-1 Toppinen, 14. 1-1 Hirvonen (rp), 23. 2-1 Pirinen, 32. 3-1 Voutilainen, 34. 3-2 Niskanen, 36. 4-2 Pirinen, 37. 5-2 Pirinen, 45+1. 5-3 Suominen, 50. 6-3 Pirinen


Pallokerho voitti kauden ensimmäisen harjoitusottelun 6-3 lukemin. Varsinkin avausjakso oli runsaslukuinen ja maalit tulivat kumpaankin päähän kovalla viimeistelyprosentilla.


3. peliminuutilla Pauliina Pirinen laukoi kulmapotkutilanteesta yli. Viisi minuuttia myöhemmin vieraamme siirtyivät kuitenkin kulmatilanteesta 0-1 johtoon, kun toppari Maarit Topparinen viimeisteli suoralla vedolla kulmapotkusta.


11. minuutilla tuli tilanne, jossa tosipelissä vieraat olisivat joutuneet alivoimaan. JyPK:n Kia Voutilainen oli yksin maalivahdin edessä, siirtyi pallon ohi ja Kuopion veskari kaatoi Voutilaisen. Pallokerho sai rankkarin ja KuPS:n maalivahti sai punaisen kortin.


Kun kyse oli harjoituspeli vaihdettiin maalivahtia, mutta KuPS Akatemia sai jatkaa 11 pelaajalla. Tiia Hirvonen viimeisteli pilkulta 1-1:een.


JyPK oli avausjaksossa hallitsevampi osapuoli ja välillä nähtiinkin hienoja hyökkäyskuvioita. Tällä tavalla pelaten Pirinen käytti Voutilaista syöttöseinänä ja siirsi JyPK:n 2-1 johtoon (23.).

Yhdeksän minuuttia myöhemmin myös Voutilainen teki maalin. Tässä vaiheessa peliä molemmat joukkueet tekivät pelin kaverille helppo, mutta hyökkääjätkin olivat vireessä. KuPS:n Katariina Niskanen voitti pallon kaksinkamppailussa itselleen ja nosti tilanteen 3-2:een (34.). Hetki myöhemmin Pirinen viimeisteli kahdesti minuutin sisään (36., 37.) ja tilanne oli jo 5-2. Varsinkin jälkimäinen maali tuli hienosta hyökkäyksestä - oikean laidan kautta.

Tässä ei kuitenkaan vielä kaikki. Avausjakson lisäajalla KuPS:n Emma Suominen kavensi 5-3:een.


Toisella jaksolla molemmat joukkueet suorittivat vaihtoja ja molemmat valmentajat kokeilivat pelaajia eri pelipaikoilla. Pallokerho hallitsi tämän jakson entistä enemmän. Paikkoja ja hyviä hyökkäyksiä riitti edelleen, mutta viimeistely ei enää ollut samalla tasolla kuin avausjaksolla.

50. peliminuutilla Pauliina Pirinen teki päivän neljän maalinsa. 6-3 olivat sitten myös loppulukemat.


Kahden viikon päästä alkavat Suomen Cup -ottelut, kun JyPK kohtaa Vehkahallissa

Rovaniemen Palloseuran. KuPS Akatemia kohtaa B-lohkossa oman edustusjoukkueensa.

JyPK:n avauskokoonpano:

26 Annu Korhonen

4 Venla Lamberg

6 Tiia Hirvonen

9 Tao Stark

10 Kia Voutilainen

13 Veera Lamberg

15 Outi Salmijärvi

16 Pauliina Pirinen

17 Alma Forstén

23 Leena Torpo

62 Nelli Husu


vaihdosta:

4 Heli Harinen

15 Hanna Kaislo

77 Aada Mononen

441 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page