top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: HPS haki arvokkaat pisteet


Kauden ennätysyleisö näki Harjulla tiukan taistelun, mutta karsijan paikasta taistelevalle HPS:lle, arvokkaat pisteet lähtivät Helsinkiin. Hurmoshenkisen junioreista koostuneien vieraskannattajajoukon tuoma tunnelma oli sitä mitä rajoitusten runtelema palloiluväki kaipaa. Kannustusta ja iloa.

Jos edellisellä kerralla JyPK hallitsi ottelua, mutta tulos jäi piippuun, oli tällä kertaa

Pallokerhon paras hetki ottelussa oli ensimmäisellä vartilla. Käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestä Pauliina Pirinen petasi laukaisupaikan Elena Aristodimoulle, mutta kyproslaisen laukaus meni hieman takatolpan ohi.

Kovin montaa minuuttia ei ehtinyt kulua, kun HPS:n Claudia Cagnina pääsi vapaaksi linjan taakse, mutta kova kosketus siivitti pallon Nanna Leivosen käsiin. JyPK sai ottelun parhaan paikkansa 8. minuutilla. Riikka Lilja nousi laidasta ja laukoi etukulmaan. Ensimmäisenä paluupallossa oli Veera Lamberg, mutta Emilia Tuomela sai jalkansa väliin.

Vartin kohdalla miltei peräkkäin Aino-Maija Lehtinen ja Cagnina pääsivät testaamaan Leivosen torjuntataitoja, jotka osoittautuivat ohittamattomiksi.

Tuosta hetkestä HPS otti hienoisen hallinnan. Puolen tunnin kohdalla Daniela Tolonen laukoi yli 20 metristä, mutta Leivonen torjui riman alta.

JyPK sai avauspuolikkaan lopulla vielä yhden paikan. Riikka Lilja nousi vasemmalta laidalta boksiin. Helmi Vapola onnistui kuitenkin vetää olkapäästä sen verran, että Lilja ei saanut tasapainoista laukausta ja Tuomela torjui.

Minuutti ennen taukoa Tolonen katkaisi JyPK:n purun ja löysi Lehtisen JyPK:n muodon sisältä. Lehtinen sai jalkansa vapaaksi ja laukoi alakulmaan 0-1 taukojohdon.

Toisella nelivitosella HPS otti ohjat selkeämmin itselleen ja JyPK ei saanut hyökkäyspeliään käyntiin.

HPS vastasi toisen puolikkaan maalipaikoista miltei kokonaan. Helmi Halomo, Julia Haikonen ja Cagnina pääsivät kokeilemaan, mutta laukaukset pysähtyivät joko Leivoseen tai mainosaitaan.

JyPK vaihtoi puolen tunnin jälkeen kentälle Alma Forsténin. Ja viimeisellä kympillä vielä Maija Merosen sekä Fanny Lindholmin.

Vihreät eivät saaneet peliinsä rytminvaihdosta, mutta ottelun viimehetkillä se punnersi väkisin pallon Lindholmin keskityksestä boksin sisään. Emmi Lahtela oli jäänyt yksin, mutta osuma volley keskitykseen tuli yläpalloon ja laukauksesta jäi puuttumaan voima. Tuomela venyi game saveriin ja varmisti HPS:lle kolme pistettä.

JyPK pelaa seuraavan kerran parin viikon päästä Helsingissä PK-35:n vieraana.

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page