top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Åland liian vahva kotonaan


Ahvenanmaa ei tarjonnut pisteitä. Vahva ensimmäinen puoliaika ei jättänyt sijaa tulkinnoille. Åland ansaitsi pisteensä.


Parin viime kierroksen aikana on jo näkynyt merkkejä siitä, että saarella ollaan tosissaan mestaruusjahdissa. Joukkue on hitsautunut voittavaksi tiimiksi. Siitä saatiin myös lauantaina Wiklöfillä osoitus. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen. Åland oli niin vahva kuin sen parhaimmillaan saattoi odottaa olevan. Se hallitsi palloa valta osan ajasta, eikä JYPK:lla löytynyt aseita Unitedin pysäyttämiseen. Maalinsa tosin kotijoukkue sai verrattain helposti.


Ottelun alku käänsi heti vihreiden illan kulun vaikeaksi. United toivoi otteluennakossa nopeaa avausmaalia ja sen he saivat. Viidennellä minuutilla Emelie Johansson pääsi nousemaan vapaasti oikealta maalinedustalle. Hän ajautui pieneen kulmaan, mutta jälleen kerran tuli todistettua klisee todeksi - laukominen kannattaa aina. Johanssonin matala laukaus yllätti Pauliina Tähtisen jalkojen välistä ja tilanne oli saman tien 1-0. Saattoi olla, että pallo otti hipaisun JyPK puolustuksesta muuttaen hieman suuntaa.


Hieman ennen jakson puoliväliä Åland iski uudestaan kulmapotkusta. Tähtinen ja Henna Honkanen törmäsivät keskityspallossa ja pallo putosi Tähtisen hanskoista Anna Westerlundille, joka laukoi maaliviivalla päivystäneen Marika Ritvasen torjuntayrityksestä huolimatta Unitedin 2-0 johtoon.


United oli päättänyt ratkaista ottelun alussa ja puolen tunnin kohdalla Anni Miettunen vei tahtomaalillaan Ålandin kolmen maalin karkumatkalle. Miettunen sai pallon päätyrajalla ja punnersi itsensä kolmen JyPK -pelaajan keskeltä kuudentoista sisään. Hallittu nosto yli Tähtisen huudatti Wiklöfiä kolmannen kerran.


Ode Fulutudilu pääsi vielä kasvokkain Tähtisen kanssa, mutta hän sai torjuttua pallon niin, ettei Fulutudilu päässyt kääntämään palloa maaliin.


Tauolle mentiin numeroissa 3-0.


Toisella puoliajalla JyPK sai pelinsä paremmin raiteilleen ja se oli otteeltaan huomattavasti ehjempi. Parhaan paikkansa se sai vajaan tunnin kohdalla, kun Riikka Lilja ja Leena Mankki pelasivat Henna Honkasen vapaaksi boksin sisään. Honkanen tavoitteli takakulmaa, mutta Anna Tamminen venyi loistavasti ja torjui tilanteen kulmaksi.


Åland pelasi kuitenkin tiiviisti ja sai jäädytettyä pelin niin, että se pystyi kontrolloimaan tilanteen. Ei ole vaikea arvata, että tuolla tasolla pelatessaan saarella todennäköisesti juhlitaan marraskuussa tai jopa ennemmin.


- Ensimmäisen puoliajan vähän vaisu esitys ja kolme halpaa maalia ratkaisi tänään. Toisella puoliajalla päästiin peliin mukaan ja saatiin haastettua kotijoukkue paljon paremmin. Kahden peräkkäisen häviön jälkeen ensi viikonlopun pelin merkitys vaan korostuu, siinä pitää olla parempia kuin tänään heti alusta asti, kommentoi päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page