top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Paikallisderbyjen toinen näytös


Kansallisen Liigan härkäviikko jatkuu. Pallokerho matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Paikallistaisto on tarjonnut lähes poikkeuksetta tunnelmallisia otteluita. Sarjataulukkoa katsoen panokset ovat molemmilla sellaiset, että varmasti muisteltavaa jää.


Pallokerho jäi lauantaina kirvelevästi 4-4 tasapeliin PK-35 Vantaan kanssa vieraiden viime hetken tasoituksella. Matkaan tarttui kuitenkin piste, joka saattaa olla syksyllä tärkeä. Vihreät ovat parantaneet kauden mittaan ja lauantaina myös maalihanat aukesivat kunnolla. Toki omissa soi saman verran. Kuitenkin kaksi vantaalaisten maaleista tuli virheistä, joten potentiaali saada enemmän mukaan oli olemassa.


Henna Honkanen sai maalitilinsä auki lauantaina, Tiina Tiainen osui pilkulta ja Riikka Lilja lisäsi maalisaldonsa kolmeen. Vihreiden tehdyistä maaleista on vastannut varsin leveä joukko. Kaikkiaan kahdeksan pelaajaa on onnistunut maalinteossa.


JyPK pelasi kolme kotiottelua putkeen saldona 1-1-1. Molempia PK:ta vastaan JyPK pystyi hallitsemaan palloa ja ottelun kulkua. Ennen kaikkea vantaalaisia vastaan avausvartti oli parasta Pallokerhoa tällä kaudella. HJK:ta vastaan JyPK oli ottavana osapuolena, mutta silloin puolustus oli betonia.


Betonia pitää olla puolustus keskiviikkonakin. Kotikentälleen KuPS astelee varmasti suosikkina. Edellisellä kierroksella se kävi Turussa TPS:n vieraana - taululla luvut 0-6. Savolaisten hyökkäysvoiman tietää jokainen. JyPK sai tuntea sen kesäkuussa Harjulla, jolloin luvut olivat 4-0 KuPS:lle. Kaksikko Rochi - Begolli vastasi tuolloin kolmesta osumasta, neljäs merkittiin Anna-Stina Simoselle.


KuPS:n kaksi selkeää syömähammasta ovat olleet Gentjana Rochi ja Aino Kröger. Joukkueen 25 tehdystä, he ovat vastanneet 17 osumasta.


Ennen Turun reissua KuPS:lla oli vaisumpi vaihe. Se hävisi Tikkurilassa sekä kotona Ålandille ja pelasi PK-35 Helsingin kanssa maalittoman tasapelin. Joten kyllä kelta-mustistakin löytyy se kohta, josta savolaiset taipuu.


-Peli joka sytyttää aina edessä. KuPS:n vahvuudet tiedossa ja niitä vastaan pitää onnistua joukkueena, kova taistelu tulee ja yhtään tilannetta ei voi luovuttaa kesken, pohtii päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page