top of page

Lauantaina tarjolla paikka välieriin

Päivitetty: 11. maalisk. 2022Pallokerho matkustaa lauantaina Suomen Cupin välierään Tampereelle. Vastustaja on liiga-ajoista hyvin tuttu, vaikka keltavihreiden kokoonpanossa tapahtuikin hieman muutosta. Merkittävimmät lähtijät ovat kokeneet Johanna Salmijärvi ja Eini Vesaniemi, jotka kumpikin lopettivat jalkapallouransa. Sen sijaan joukkueeseen tulivat mm. Emmaliina Tulkki KuPS:sta puolustaja Anna Olmala PK-35 Vantaalta. Viime vuonna juuri Jyväskylässä loukkaantunut keskikentän taituri Tulkki ei ole esiintynyt vielä lohkovaiheessa. Olmala sen sijaan pelasi täydet minuutit.


JyPK:n ja Ilveksen yhteinen historiaa on varsin mielenkiintoinen. Syksyllä 2010 joukkueet pelasivat karsinnassa Naisten Liigan paikasta. Ensimmäinen ottelu Harjulla päättyi 1-1, jonka jälkeen lokakuun viimeisenä iltana Ratinassa satoi sekä vettä että kyyneleitä kaatamalla. Ilves oli voittanut 1-0-lukemin ja pysyi Liigassa. JyPK:lle, joka oli voittanut Ykkösdivarin selkeästi, ei paikkaa liigaan irronnut.


Ilvestä vastaan on juhlittu kuitenkin myös suuria voittoja. Kuten esimerkiksi 8. heinäkuuta 2014 Ykkösessä, jolloin Hippoksella Pauliina Nuoran maali oli muurattu. ”Paukku” torjui myös rankkarin ja JyPK voitti 1-0 lukemin. Tämä jäi Ilveksen ainoaksi pistemennetykseksi sillä kaudella ja kauden päätteeksi tamperelaiset juhlivat toki paluuta liigaan.


Myös JyPK:n liiganousu liittyy Ilvekseen. Jotkut meistä eivät ole oikein ylpeitä tästä, mutta kun meidän liiganousu toteutui vihdoinkin vuonna 2016, meillä oli farmisopimus naapurin kanssa. Muutamat pelaajat tulivat Tampereelta auttamaan meitä ja tekivät hommansa kieltämättä loistavasti. Heistä löytyy vielä nykyisen Ilveksen kokoonpanosta Aino Rasinen, joka kehtasi mennä tekemään kolme hänen viime kauden viidestä liigamaalista meitä vastaan. … Soo soo! … Nyt on aika, että saamme Ainon paremmin kuriin.


Ja sitten on siellä on tietysti vielä meidän entinen kapteenimme Laura Laurikainen (os. Kattelus). Lapualaislähtöinen toppari edusti JyPK:a 96 kertaa Ykkösessä, Cupissa, liigakarsinnassa ja liigassa (2014-17), ennen kuin hän siirtyi Turun Palloseuraan (2018-20). Viime kaudesta lähtien Laura on ollut Ilves ja pelasi yhden kauden aikana 21 liiga ja 5 cup -ottelua – kaikki pelit aloittaen.

Lauantain ottelua pelataan Pirkkahallissa. Ykkösdivarijoukkueena JyPK lähtee luonnollisesti haastajana otteluun. Ilves voitti Suomen Cupin lohkossa kaksi ottelua selkeästi. 5-0 avausvoitolla kaatui oma kakkosjoukkue, jonka jälkeen se ravisteli epätasaisessa ottelussa TPS:n B-tyttöjä 9-0 lukemin. Viimeinen ottelu oli sitten vertaistasolla, kun vastassa oli toinen liigajoukkue FC Honka. 0-0 taukotilanteen jälkeen Ilves hävisi 0-3.

211 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page