top of page

Kotikenttä kaatumaton

Päivitetty: 13. kesäk. 2022

Pallokerho palasi Harjulla voittokantaan 1-0 (0-0). Jyväskylästä ei kukaan ole ottanut kaudella mukaan pistettäkään. Samalla PKKU:n pitkä 13 kk:n tappioton putki Ykkösessä katkesi.

Ensimmäisellä jaksolla JyPK:lla oli ongelmia pelin avaamisessa. Kohtalaisen epätasainen kenttä aiheutti myös hieman päänvaivaa. PKKU pystyi tukahduttamaan JyPK:n hyökkäyspelin ja kenttätapahtumat pyörivät pääosin vihreiden päädyssä. A-luokan maalipaikoille ei PKKU kuitenkaan päässyt.

Toiselle jaksolle Pallokerho muutti hieman avauspelaamistaan ja sai ottelusta paremmin kiinni. Ottelun ainoa maali syntyi 65. minuutilla. Tiia Hirvonen katkaisi PKKU -vahti Emmi Larsenin avauksen ja pelasi pallon Maija Meroselle. Meronen sai jalkansa vapaaksi reilussa kahdessakympissä ja painuva laukaus putosi yläriman alle vasempaan yläkulmaan. Merosen Ykkösen kauden ensimmäinen maali tuli oivaan saumaan.

Pallokerho pelasi maalin jälkeen tiiviisti. Kuitenkin PKKU:n hakiessa tasoitusta jopa pienellä riskillä, sai se paineen loppuhetkiksi JyPK:n päätyyn. Yksi todellinen tekopaikka aukesi viisi minuuttia ennen loppua. Silja Jahnukainen pääsi laukomaan vapaasti vitosen viivalta, mutta Satu Pitkäsen oikea-aikaisen vastaantulon takaama game saver takasi JyPK:lle kolme pistettä.