top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kotikausi alkaa Viitaniemessä ilman yleisöäJyPK avaa kotikautensa Kansallisessa Liigassa lauantaina. Vastustajaksi saapuu FC Honka Espoosta. Yleisö ei vielä valitettavasti pääse avaamaan kauttaan koronarajoituksista johtuen.


Viime kaudella JyPK ja Honka pelasivat tasaiset ottelut. Espoossa JyPK hävisi viimehetken maalila 2-1 ja kotona Honka nousi kolmen maalin takaa voittoon. Honka on ollut vihreille viheliäinen vastus, sillä JyPK:lla ei vielä liigakausiensa aikana ole voittoa espoolaisista. Kaksi kertaa pisteet on jaettu.


Lisämausteen lauantaille tuo tietysti se, että Pallokerhon kasvatti ja viime kauden joukkueessa pelannut Niia Salminen siirtyi Honkaan. Suurin yksittäinen muutos Hongassa viime kauteen verraten oli Dana Leskisen siirtyminen Ålandin riveihin, mutta erittäin vahva nippu Espoossa on kuitenkin myös tällä kaudella.


JyPK avasi kauden HJK:n vieraana. Joukkue nosti tasoaan sarja-avauksessa reilusti. Lopputulos ei varmasti miellyttänyt, mutta ottelu osoitti, että joukkue on oikealla tiellä. Numeroista huolimatta vihreät olivat hyvin HJK:n kyydissä mukana. Se taisteli suurella sydämellä ja se lupaa hyvää. Vihreiden peli ei varmasti ole vielä valmista, mutta se on parantanut viikko viikolta, joten lauantaina on mahdollisuus taas nähdä mihin kehityskaari on kantanut.


JyPK teki juuri ennen siirtorajan umpeutumista sopimuksen Kyproksen maajoukkuepelaajan Elena Aristodimoun kanssa. Taitava keskikenttäpelaaja on edustuskelpoinen jo Honka -ottelussa.


Honka jäi kotona tasapeliin Ilveksen kanssa, joka oli varmasti pettymys. Se hallitsi ottelua, mutta Ilves rankaisi virheistä armotta ja kerkesi jo 2-0 johtoon. Keltamustat kuitenkin kirivät tasoihin viimeisellä kahdella kympillä Milla Punsarin ja Wilma Spetsin maaleilla.


- Odottelen lauantain liigaottelua Honkaa vastaan. Vastaan asettuu hyvin nälkäinen joukkue, kun ensimmäisellä kierrokselle he jäivät kotiottelussa tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Meidän oma peli HJK:ta vastaan näytti lupaavalta, sekä pysyimme HJK vauhdissa hyvin. Olemme kevään aikana saaneet joukkueen puolustuspeliä kuntoon. Hieman on kyllä vielä myös parannettavaa. Kauden ensimmäinen kotipeli tuo aina oman jännitysmomenttinsa ja toivotaan, että se ei liikaa aiheuta pelaajille paineita, kertoo päävalmentaja Vesa Stenroos.


Ottelu Viitaniemessä alkaa klo 16, mutta se pelataan tyhjille katsomoille koronarajoituksista johtuen. Keski-Suomessa on edelleen voimassa kuuden henkilön kokoontumisrajoitus, joten kokoontuminen kentän ympärille ei myöskään ole sallittu.


Ottelu on katsottavissa Ruutu -palvelussa www.ruutu.fi.

95 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page