top of page

Kauden loppusuora alkaa Harjulta


Mestarit areenalla. Siinä teema lauantaihin. Pallokerho aloittaa kauden viimeisen kolmen viikon puristuksen Harjulla. Vastustajaksi saapuu VIFK. Kohtaaminen on kauden neljäs ja joukkueet alkavat olla jo läpikotaisin tuttuja toisilleen. JyPK vei ensimmäisen kohtaamisen toukokuussa Vaasassa 1–2 ja heinäkuussa kaatosateen takia Jyskässä 2–1. Yläjatkosarjan ensimmäinen kohtaaminen Vaasassa päättyi pistejakoon 0–0. Pisteet ovat siis vihreille 7–1.


VIFK taisteli pitkään Pallokerhon kannassa sarjakakkosena. Joukkue oli tiukasti kiinni vähintään karsintapaikassa ja edellisen Jyväskylän kohtaamisen paikkeilla jopa hyökkäysetäisyydellä kärkipaikkaan. Alkusyksy on kuitenkin kääntänyt kurssin. Tappio PKKU:lle edellisellä kierroksella taittoi terän karsintapaikan tavoittelusta. Jyväskylään vaasalaiset pääsevät paineitta, tosin otteluvoittoja suurempaa tavoiteltavaa ei loppukausi tarjoa.


Pallokerho varmisti liiganousunsa riemukkaasti edellisellä kierroksella. Koko kauden Ykkösessä dominoinut joukkue ei jättänyt Harjulla KTP:lle muuta kuin katsojan roolin. Vakuuttava esitys pallopelien vaikeimmassa paikassa – katkaisuottelussa. Panosta sarjataulukossa ei lauantaina ole vastustajaa enempää. Sen sijaan tietoisuus siitä, että tappioton kausi on kolmen ottelun päässä, motivoi loppukauteen. Tehdessään sen, vihreät liittäisivät itsensä osaksi futishistoriaa, sillä edes Euroopan tasolla modernina aikana ei vastaavia temppuja ole tehty kovinkaan montaa kertaa.

58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page