top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Jyväskylän Pallokerhon liigajoukkueen vastine sosiaalisessa mediassa esitettyihin väitteisiin


Jyväskylän Pallokerhon liigajoukkueen pelaajat ja osa taustatiimiä viettivät vapaa-aikaansa Muuramen Riihivuoressa mökillä 5.9.2020. Kyseessä oli täysin pelaajien ja osan taustatiimin henkilökohtaisesti kustantama vapaa-ajan reissu eikä joukkueen virallinen tapaaminen.


Sosiaaliseen mediaan ilmestyi julkinen päivitys 6.9.2020 päivällä 5.-6.9.2020 yön tapahtumista. Tätä päivitystä on kommentoitu sekä jaettu niin, että JyPK liigajoukkue ja seura kokevat tarpeelliseksi vastata siinä esitettyihin väitteisiin.


Kolme eri mediaa on myös julkaissut yllä mainitun sosiaalisen median julkisen päivityksen perusteella jutut omissa sähköisissä medioissaan 7.9.2020 aikana, joihin on haastateltu seuran toiminnanjohtajaa ja päävalmentajaa.


Seura on tehnyt perusteellista selvitystyötä mökkireissun tapahtumista 6.-8.9.2020 aikana. Tänä aikana on käyty keskusteluita ja selvittelyitä kaikkien asiaan liittyvien tahojen kanssa niin kasvotusten kuin puhelimitse. Näitä tahoja ovat olleet osa JyPK liigajoukkueen pelaajista, mökillä mukana olleet joukkueen taustat ja viereisessä mökissä olleen seurueen edustajat. Keskusteluita ja selvityksiä ovat olleet tekemässä seuran toiminnanjohtaja sekä hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Lisäksi seuran edustajat (toiminnanjohtaja, päävalmentaja) ovat tavanneet viereisen mökkiseurueen edustajia ja tapaamisessa on sovittu molemmin puolin, että tapahtumat Riihivuoressa on kaikilta osin loppuun käsitelty.

Mitä seuran selvitysten perusteella on sitten tapahtunut? JyPK liigajoukkueen yksi pelaajista kävi viereisessä mökissä herättämässä seurueen nukkuvia henkilöitä. Tämä teko oli selkeä ylilyönti ja väärin, jota paikalla olleet liigajoukkueen pelaajat ja taustahenkilöt pahoittelivat naapurimökin seurueelle paikan päällä useaan kertaan. Toiminnanjohtaja on myös pahoitellut seuran ja liigajoukkueen puolesta tätä epäasiallista käytöstä viereisen mökin edustajille puhelimitse 6.9.2020 ja 8.9.2020 tapaamisessa.


Paikan päällä kävi myös poliisipartio, joka selvitteli asiaa paikan päällä eikä kokenut tarvetta jatkotoimenpiteisiin eikä mitään rikosta ollut heidän mukaansa tapahtunut.


Liigajoukkueen seuruetta tosin huomautettiin liian kovasta musiikista, jonka tasoa laskettiin poliisin pyynnöstä.


Päävalmentaja on myös pyytänyt anteeksi 8.9.2020 tapaamisessa naapurimökin seurueen edustajille uhkaavaksi koettua käytöstään ja yhden liigajoukkueen pelaajan epäasiallista käytöstä naapurimökin seuruetta kohtaan. Naapurimökin edustaja on myös pahoitellut seuran edustajille, että teki tapahtuneesta julkisen sosiaalisen median päivityksen. Kummatkin pahoittelut on otettu vastaan ja hyväksytty.


Tapahtuma on selvitetty kaikilta osin ja kaikkia asianosaisia on kuultu. Liigajoukkue haluaa pahoitella syvästi ja vilpittömästi aiheuttamaansa mielipahaa. Seuran hallitus on suhtautunut tapahtuneeseen erittäin vakavasti eikä hyväksy millään muotoa tällaista toimintaa. Seuran hallitus on käynnistänyt sisäiset henkilökohtaiset sanktiotoimenpiteet seuran arvojen vastaisesta toiminnasta. Hallitus haluaa muistuttaa myös koko seurayhteisöä, että ei hyväksy mitään vastaavaa toimintaa. Tapaus on loppuun käsitelty, päävalmentajalla ja liigajoukkueen pelaajilla on seuran hallituksen ja johdon täysi tuki.


Jyväskylässä 8.9.2020


Jyväskylän Pallokerho ry:n hallitus


195 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page