top of page

JyPK selkeästi edellä kotiavauksessa

JyPK ei jättänyt jossiteltavaa kotiavauksessaan, kun Ilves/2 kaatui 5-0 (2-0). Peli oli ensimmäisistä hetkistä lähtien vihreiden hallussa eikä Ilves saanut koko ottelussa selkeää maalipaikkaa. Ilveksen paras tilanne oli ensimmäisellä jaksolla pitkän avauksen jälkeen, joka tuli yli JyPK:n puolustuslinjasta, mutta JyPK:n maalia vartioinut Pihla Niinistö ehti purkamaan.

JyPK pystyi luomaan paineen kerta toisensa jälkeen Ilves -päätyyn. Avausmaalia saatiin odottaa puolen tunnin kohdalle. Lotta Puolakka puski JyPK:n johtoon Tao Starkin kulmapotkusta.

Hieman ennen puoliaikaa, Alma Forstén laukoi 2-0 taukojohdon maaliedustaruuhkasta.

Toinen puoliaika ei ottelun kuvaa muuttanut. Lotta Puolakka laski ilmat Ilveksen haaveista nousta peliin mukaan parin minuutin jälkeen. Puolakka voitti kaksinkamppailun pystysyötöstä ja karkasi kasvotusten Ilves -vahti Viivi Mäki-Kampin kanssa. Varma sijoitus alanurkkaan vei vihreät 3-0 johtoon.

Tunnin kohdalla Pauliina Pirinen karvasi pallon Mäki-Kampilta kuudentoista sisällä ja laukoi pallon tyhjään maaliin 4-0.

Vaihdosta kentälle tullut Ilona Auvinen kävi vielä murjomassa 5-0 luvut takatolpalta.

Sarja jatkuu ensi viikolla. JyPK:n matka käy Kotkaan KTP:n vieraaksi lauantaina.