top of page

JyPK kaatoi Ilveksen harjoitusottelussa

Suurella mielenkiinnolla odotetaan, miten JyPK pärjää liigakaudella 2024. Lauantain harjoitusottelun perusteella ei tarvitse olla huolissaan. Sarjasta löytyy joukkueita, jonka kanssa voi realistisesti taistella sarjapaikan uudistamista. Tavoitteen saavuttamiseksi pitää jättää tällä kaudella peräti kolme joukkuetta taakse. Sillä mielessä Ilves-ottelu oli nyt talven ensimmäinen kunnon testi.

Tampereen Ilves – Jyväskylän Pallokerho 1–3 (0–0)

MAALIT: 54. 0–1 Halttunen, 65. 0–2 Niskanen, 68. 1–2 Ljesnjanin, 80. 1–3 Puolakka

V: - Salo

Pelin alku ei tarjonnut yleisölle herkkuja. Pallokerho kesti Ilveksen korkean prässin ja aloitti pian itse ottamaan pelin haltuun. Nelli Husu (7.) ja Ilona Auvinen (10.) kokeilivat maalin rakenteet, kun Husu osui oikealta tolppaan ja Auvisen laukaus vasemmalta silitti ylärimaa.

Avausmaali oli kyllä ilmassa, mutta Husun (oikealta ohi, 11.), Alma Forsténin (hienon yksilösuorituksen päätteeksi yli, 20.) ja Outi Salmijärven (pusku E. Paakkarin kulmasta, 30.) yritykset eivät osuneet maaliin.

Tämä melkein kostautui, kun Ilves pääsi vastahyökkäyksellä Nanna Leivosen maalin eteen. Leivonen torjui ja laukaus irtopallosta pamahti ylärimaan (32.). Avausjakson loppuosassa Ilves oli hiukan parempi ja sai vielä hyvän paikan (42.), mutta maalittomassa tilanteessa siirrettiin sitten tauolle.

Toisella jaksolla JyPK otti pelin taas haltuun. Peli näytti suurilta osin paremmalta kuin avausjaksolla. Oikeaa laitaa pitkin noussut Anida Halttunen vei Pallokerhon 54. minuutilla 1–0 johtoon. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Katariina Niskanen teki JyPK:n toisen maalin. Kuopion Palloseurasta tullut keskikenttäpelaaja otti pallon oikealla jalalla haltuun, jonka jälkeen hän laukoi sen vasurilla komealla kierteellä kautta vasempaan yläkulmaan (65.).

Niskasen laukaus oli upea, mutta myös Ilves näytti, että he osaavat laukoa. Sen vahvasti Anela Ljesnjanin vapaapotkulla 28 metristä ja kaventamalla tilanteen 1–2 (68.).

Noin vartti ennen loppua Pallokerhon peli sekaantui monen vaihdon myötä. Esimerkiksi puolustuslinja oli pelin aikana muuttunut kokonaan. Suurempaa hätää ei kuitenkaan ollut. Kymmenen minuuttia ennen loppua Eevi Paakkari näytti, kuinka tuoreet jalat hänellä on myös 80 minuutin jälkeen. Paakkari teki tilanteessa loistavaa työtä vasemmalla, ennen kuin hän syötti maalin eteen, jossa Lotta Puolakka viimeisteli 1–3.

Näihin lukemiin ottelu myös päättyi. Vaikka kummallakin joukkueella oli hetkensä, jossa se hallitsi ottelua, voi todeta, että JyPK oli tässä vaiheessa pienen askelen edessä. Voitto oli ansaittu, mutta tärkeämpi lienee, että taktisesti sekä monille pelipaikoille on olemassa vaihtoehtoja, jonka perusteella valmentaja Sacha Navalkar voi kehittää peli-ideansa. Myös 1 v 1-tilanteissa Pallokerho oli vähintään tasavertainen.

Aikaa liigakauden alkuun on vielä kaksi ja puoli kuukautta. Seuraava harjoitusottelu pelataan kahden viikon päästä Kuopiossa, kun vastassa on hallitseva Suomen mestari KuPS.