top of page

JyPK kaatoi EBK:n Harjulla

Päivitetty: 12. kesäk. 2023

JyPK voitti EBK:n Naisten Ykkösessä tuloksella 3-1 (3-0). Ottelun ensimmäinen puolikas oli täysin JyPK:n hallintaa. EBK ei prässännyt ja antoi JyPK:n pelata vapaasti. Maalivahti Annu Korhonen ei joutunut juurikaan torjuntatöihin.

JyPK ratkaisi ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa. Lotta Puolakka teki hattutempun ja tehden maalit kymmenen minuutin välein. Ensimmäinen maali syntyi 20' minuutilla kulmapotkusta, kun Puolakka laukoi pallon ruuhkasta EBK:n verkkoon. Toinen tuli oman pallonriiston jälkeen puolen tunnin kohdalla läpiajosta. Puolakka riisti pallon EBK:n puolustukselta väkisin karaten läpi ja sijoitti pallon alakulmaan. Kolmas syntyi Alma Forsténin kanssa tehdyn näyttävän syöttökuvion jälkeen. Forstén vapautti Puolakan boksin sisään, ja Puolakka sijoitti pallon jälleen alakulmaan.

Toisella puoliajalla EBK sai kavennuksen heti alussa, kun Floriana Haxhiu laukoi kuudentoista kulmasta pallon ohi Korhosen. EBK nosti prässitasoaan ja vaikeutti JyPK:n avauspelaamista eikä päästänyt vihreitä niin helpolla kuin avauspuolikkaala. JyPK:lla oli muutama paikka lisätä johtoaan, mutta se ei enää onnistunut maalinteossa. EBK yritti loppuun asti, mutta ei saanut täysimittaista takaa-ajoa käyntiin.

Pisteet jäivät Harjulle, ja JyPK otti ansaitun voiton ottelusta.