top of page

Honka kaatui harjoitusottelussa

Pallokerho haki lauantaina harjoituspelistä yhden maalin voiton FC Hongasta. Kotijoukkue oli avausjaksolla hieman hallitsevampi, mutta missään vaiheessa ei käynyt ilmi, että espoolaiset pelaavat sarjatasoa korkeammalla.

Molemmat joukkueet olivat nälkäisiä ja näin nähtiin alusta lähtien viihdyttävä jalkapallopeli. Nelli Husu (7.) ja Eevi Sutela Hongan osalta (ylärima, 12., Seiro ampui paluupallon yli) olivat lähellä viedä joukkueensa johtoon.

Avausmaalin teki vierasjoukkue JyPK. Avauksen jälkeen pallo pomppasi hetkeksi Hongalle, mutta Pallokerho riisti pallon takaisin. Tilanne päättyi Nelli Husun 45 metrin soolojuoksun, jonka jälkeen hän pisti pallon matalalla laukauksella oikeaan alanurkkaan (32.). 0-1 oli myös taukotilanne.

Jos joku uskoi, että pukukopista tulisi ärsyyntynyt liigajoukkue, oli väärässä. JyPK hyökkäsi nopeasti heti alkuun. Pauliina Pirinen osui Hongan maalin sivuverkkoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Lotta Puolakka laukoi vasemmalta takanurkkaan (52.). Osuiko pallo tolppaan vai kävikö se maalissa? Vastauksen siihen kysymykseen antoi vasta videomateriaalin analyysi: se osui maalin renkaaseen ja pyöri hetken maaliviivan takana, ennen kun se tuli takaisin kentälle. Tuomaristo näki tilanteen livenä toki eri tavalla, joten ansaittua toista maalia JyPK ei saanut.

Pallokerho piti tempon pitkään korkealla, voitti kaksinkamppailut, ryösti palloja ja oli hyökkäyspelissäkin selkeästi parempi.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Honka näytti pääsevän kuitenkin takaisin peliin. Paras paikka tulla tasoihin aukesi 72. minuutilla, kun illan emännät saivat rangaistuspotkun. Inka Kaivola laukoi sen kuitenkin oikeaan tolppaan ja tilanne kesti muuttumattomana.

Vaikka kyse oli vain harjoituspelistä, Honka taisteli lopussa, jotta saisi pelin tasoihin. JyPK:lla alkoi hieman puhti loppua, joten loppuminuuttien agenda oli ainoastaan tilanteen puolustaminen. Siinä vihreät onnistuivat ja 90 minuutin jälkeen taululla oli ansaittu 0-1-voitto.

”Voitto maistuu. Oli hyvä esitys meiltä. Kaikki sai parasta itsestänsä irti. Toteutettiin hyvin meidän suunnitelmamme. Monilla pelaajalla se oli eka peli liigajoukkuetta vastaan. Honka on hyvä jengi, mutta me saatiin heidän hyökkäykset suht hyvin aseettomiksi. Paljon oli onnistumisia yksilötasolla. Se antaa virta eteenpäin. Toivottavasti saadaan pidettyä kiinni, että peli kehittyy koko ajan”, kommentoi JyPK:n päävalmentaja Antti Ruonala.

Ensi lauantaina 25.3. JyPK kohtaa Mukkulan jalkapallohallissa FC Lahden.