top of page

Ensimmäisellä vierasvoitolla paikka yläloppusarjaan

JyPK voitti ensimmäisen kerran vieraissa kaudella 2022. Sport kaatui Vaasassa 1-3 (0-2). Tärkeämpään paikkaan ei taakka olisi voinut pudota. Voitolla JyPK varmisti paikan yläloppusarjaan, jossa neljä joukkuetta pelaa liiganoususta.

JyPK oli läpi ottelun edellä Sportia ja pystyi purkamaan vaasalaisten muodostelman kerta toisensa jälkeen.

Avausmaali syntyi reilun 20 minuutin jälkeen. Kia Voutilainen laukoi, Lotta Rosenström torjui, mutta paluupallon siivosi verkkoon Alma Forstén. Puoliaika jatkui Pallokerho -merkkisesti. Kotijoukkue sai pari puolittaista paikkaansa JyPK:n hieman huolimattomista syötöistä.

Taukonumerot 0-2 laukoi Tao Stark kuudentoista tienoilta Sport -puolustuksen kautta.

Sport kavensi heti toinen puolikkaan alkuun. Pallokerhon lyhyt maalipotku epäonnistui. Nanna Leivosen avaus osui Sport -pelaajaan ja pallo kimposti Tilda Råttsille, joka laukoi pallon ohi Leivosen.

JyPK ei häkeltynyt nopeaasta kavennuksesta ja otti ohjat pienen herpaantumisen jälkeen. Veera Lamberg survoi loppulukemat 1-3 kulmapotkun jälkitilanteesta vajaan tunnin jälkeen.