top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Voimalla vihreän sydämenParin viikon tauko on ohi ja Kansallinen Liiga jatkaa kohti kauden huipennusta. JyPK matkaa Tikkurilaan TiPS:n vieraaksi. Molemmille pisteet olisivat elintärkeitä. TiPS jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan sarjakakkosena ja JyPK tarvitsee niitä karsijan paikan välttämiseen. Vihreät lähtevät lauantaihin sijalta 9 tasapisteissä Ilveksen kanssa.


JyPK:n kotiottelu Honkaa vastaan oli valkomusta. 3-0 johdosta 3-4 tappioon taipuminen oli äärimmäisen tuskainen kokemus. Kuitenkin ensimmäisen jakson peli-ilme oli ainakin lähellä kauden parasta. Edellisen ottelun vastoinkäymiset tuovat varmasti ekstralatauksen lauantaihin. Vihreät pystyvät horjuttamaan TiPS:aa, kuten Harjullakin 2-4 tappiosta huolimatta nähtiin, mutta se vaatii koko joukkueelta yhteistyön jalkapalloa 90 minuutin verran. Haaste Tikkurilassa on kova hyvässä myötätuulessa ja itseluottamuksessa purjehtivaa kotijoukkuetta vastaan.


Harjulla TiPS oli alussa vastaanottavana osapuolena. Vihreät kävivät kahdesti johdossa, mutta Roosa Ariyon hatullinen hittejä oli liikaa heinäkuun helteessä. Harjunkin ottelu osoitti sen sarjataulukosta luettavan tosiasian, että TiPS:aa on vaikeaa voittaa. Se on hävinnyt ainoastaan sarjakärki Åland Unitedille 0-3. Edellisessä liigapelissä se kuritti paikallissisariaan PK-35 Vantaata maalein 6-1.


TiPS pelasi Suomen Cupin finaalin viime sunnuntaina juuri Ålandia vastaan ja hävisi 2-1. Ensimmäisen puoliajan TiPS oli vaisu ja jatkuvissa ongelmissa Ålandin aktiivisen prässin kanssa. Toiselle jaksolle vantaalaiset saivat ottelun haltuunsa ja nousivat maalin päähän. Åland oli kuitenkin kokonaisuutena selvästi vahvempi ja ansaitsi Cup -pokaalinsa.


Vihreiden pitää pystyä pelaamaan samalla intensiteetillä ja itseluottamuksella kuin Honka -ottelun ensimmäinen puoliaika. Silloin on aito mahdollisuus, että JyPK tekee sen, missä valtaosa joukkueista on epäonnistunut. Tuo Tikkurilasta pisteitä Keski-Suomeen.


TiPS:lle tuli Jyväskylästä kesällä myös murheita, sillä loistavan alkukauden pelannut Ariyo loukkaantui Harjulla, eikä pelaa loppukaudesta. Ariyo ehti tehdä pelaamissaan otteluissa 6 maalia. Samassa maalimäärässä on tällä hetkellä Nora Lehto. Vantaalaisten syöttötilasto ei yllättäne ketään. Jenna Torpa ja Elli-Noora Kainulainen ovat alustaneet yhteensä 9 osumaa.


JyPK:n maalitilastoa johtaa Henna Honkanen (5). Riikka Lilja jakaa liigan syöttöpörssin kärjen juuri TiPS:n Jenna Topran kanssa.


Tästä alkaa taistelu pois karsijan paikalta. Tästä eteenpäin se vihreän sydämen voima on arvokkain valuutta.


- Iso haaste on edessä. Yksi sarjan pelaavimmista joukkueista vastassa ja meidän pitää löytää keinot kotijoukkueen haastamiseksi. Oma hyvä tasapaino ja laadukas pallonhallinta ovat ne keinot millä pisteitä hätää. Meidän pitää pystyä emäntiä haastamaan heidän ongelmakohdissaan. Se ainut keino hakea pisteet kotiin, arvioi lauantain ottelua päävalmentajana Tuomas Jaakkola.

79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page