top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Viimeisessä kotiottelussa suuri panos


Viimeistä viedään. Nimittäin kotiotteluita kaudella 2020. Ne lähtökohdat huomioon ottaen, jotka keväällä riesaksi saapunut koronavirus toi, on Harjun kotiottelut sujuneet hyvin. Siitä kuuluu tietenkin iso kiitos Teille arvoisat katsojat. Mutta, vielä on - jos ei kesää, niin ottelu jäljellä. Ja millä panoksin siihen käydäänkään.


JyPK hävisi viikko sitten Tikkurilassa 1-0. Vihreät puolustivat ihan hyvin, mutta hyökkäyspelistä TiPS sai parhaan sykkeen pois. JyPK ei ollut huono, mutta sarjakärki osoitti syyn miksi piikkipaikka on vantaalaisilla. Näin ollen JyPK ei päässyt repimään eroa Ilvekseen ja TPS:aan. JyPK on kärsinyt peräkkäin kaksi maalin tappiota Hongalle ja TiPS:lle. Ehjä 90-minuuttinen on ollut kauden aikana haastavaa toteuttaa. Toisaalta JyPK on onnistunut kauden jälkipuoliskolla maalinteossa alkukautta paremmin ja elo-syyskuu toi plakkariin sen verran pisteitä, että Harjulla päästään pelaamaan isoista asioista. JyPK:n tehopelaajat ovat edelleen Henna Honkanen ja Riikka Lilja.


Ilves on hiipunut kauden mittaan taistelemaan karsintaviivan tuntumaan. Se voitti JyPK:n Tammelassa heinäkuun lopussa 3-1. Tuon jälkeen pussiin ei ole tullut pistettäkään. Viimeksi se hävisi kotona 2-4 TPS:lle, joka teki loppukauden otteluihin kaikille kolmelle suuren panoksen. TPS on vaivihkaa hiipinyt kolmen pisteen päähän JyPK:sta ja Ilveksestä. Ilveksen maalitilastoa johtaa edelleen loukkaantumiseen kautensa jo päättänyt Roosa Tuominen.


Yhteisissä liigakohtaamisissa Ilves on niskan päällä 3-4. Kuitenkin parina viime kautena kotikentät ovat olleet koskemattomia. Molemmat ovat hoitaneet kotiottelunsa kolmen pisteen arvoisesti.


Yhtä kaikki. Näillä tilastoilla tai millään aiemmalla tapahtumalla, ei ole lauantaina mitään merkitystä. On vain yksi hetki. Voitolla vihreät nousisivat pois karsijan paikalta ja säilyminen liigassa ilman karsintaa olisi omissa käsissä. Lauantaina tarvitaan siis kaikki vihreän sydämen sykkeet katsomoon - turvallisuus huomioiden.


- Kauden viimeisestä kotipelistä ei ainakaan puutu panosta. Kotona ollaan pystytty tekemään maaleja ja vastaavasti päästetty vielä enemmä. Viimeiseen peliin tarvitaan ehjä kokonaisuus ja sitä kautta tärkeät pisteet. Vain tuloksella on enää merkitystä tässä vaiheessa, vaadittava työ meidän pitää olla valmis tekemään että haluttu tulos saadaan, pohtii päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

89 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page