top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Suurien panosten iltaPallokerhon viimeinen ottelu ennen kahden viikon taukoa pelataan lauantaina. Liigaa on tahkottu juhannuksesta lähtien yhden viikon tauolla 12 kierrosta. Vastaan saapuu sarjassa viimeistä sijaa pitävä Turun Palloseura. JyPK on sarjassa sijaa ylempänä kuusi pistettä turkulaisia edellä. Sarjaa on lauantai mukaan lukien jäljellä kuusi kierrosta. JyPK:n ja TPS:n välistä eroa on kuusi pistettä.


Lauantaina panokset ovat siis suurimmat mahdolliset. Voitolla JyPK tekee selvän pesäeron TPS:aan ja suoran putoajan paikkaan sekä pääsee haastamaan loppukaudeksi Ilvestä karsijan paikasta. Vihreiden kannalta huonommilla lopputuloksilla turkulaiset ovat iskuetäisyydellä loppukauden.


Viime kausien aikana voitot ovat menneet tasan ja tasapeliin on päädytty kerran - viime kaudella Harjulla.


Pallokerhon härkäviikko tuotti pisteen kotitasapelillä PK-35 Vantaata vastaan. Kuopiossa ja Maarianhaminassa kotijoukkueet olivat vahvempia ja ottivat selvät voitot. Kuopiossa KuPS:aa vastaan joukkueella oli oma momentuminsa ottelun loppupuolella nousta taistelemaan pisteistä. Åland United puolestaan ratkaisi ottelun heti kättelyssä. Toinen puoliaika oli jyväskyläläisittäin huomattavasti parempi, mutta 3-0 tilanteesta nousu Maarianhaminassa oli liian iso tehtävä.


TPS pelasi sunnuntaina kotonaan PK-35 Helsinkiä vastaan. Helsinkiläiset veivät pisteet 0-1, mutta kaukana ei TPS:n piste - tai jopa pisteet, olleet. Jenni Rannus pääsi kokeilemaan pilkulta, mutta pallo päätyi Lotta Rosenströmin käsiin. Rannuksella oli toinenkin paikka, mutta siihenkin Rosenström sai kätensä väliin.


Vaikka TPS:lla on plakkarissa yksi piste, monet tappiot ovat tulleet maalin erolla. Niin myös JyPK:n vieraillessa Turussa. Vihreät veivät pisteet Tiina Tiaisen ottelun alussa tekemällä maalilla. Toisella puoliajalla TPS painoi rajusti päälle, mutta vihreät Matilda Nurmen johdolla kestivät ja pisteet matkasivat Jyväskylään.


Näistä aineksista syntyy melkoinen liemi, jota päästään maistelemaan lauantaina. Yksi asia on varma. Lauantaina ei tunnetta puutu ennen eikä jälkeen ottelun, tuskin sen aikanakaan.


Uutiset tietävät kertoa, että TPS on saanut oman kanadalaisvahvistuksensa Miranda Smithin riveihinsä, joten ekstramauste liemeen on heitetty.


- Urheilussa ei pitäisi olla kysymys elämästä ja kuolemasta, nyt se urheilun näkökulmasta sitä on. Kausi on ollut pettymys menestyksen suhteen ja nyt edessä on peli mikä pitää voittaa. Helppoa se ei tule olemaan, TPS puolustaa tiiviisti ja iskee vastaan vaarallisesti. Meidän pitää onnistua alusta lähtien omassa tekemisessä ja ottaa peli haltuun, voitto ainut tavoite ja muu tulos on pettymys, pohjustaa päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

134 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page