top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Sunnuntaiksi SavoonJyPK:n härkäviikko päättyy Kuopioon Palloseuran vieraaksi. Kaikilla todennäköisyyksillä edessä on kauden vaikein ottelu. KuPS on ollut Liigan kovin nippu ja ensimmäisestä mestaruudestaan kamppaileva joukkue tulee varmasti sunnuntaina sillä asenteella kotistadionilleen.

Pallokerhon vierailu Espooseen ei tuonut haluttua lievennystä pisteettömään taipaleeseen. Kokonaisuudessa kauden paras ottelu kuitenkin olisi parhaimmillaan voinut jotain jättää pisteplakkariin. Niin ei kuitenkaan käynyt ja Honka vei pisteet 2-0 luvuin.

Tiistaina JyPK pääsi hetkittäin oikeastaan ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ottelun sisällä. Se loi tilanteita boksin sisään, jotka olivat selkeitä maalipaikkoja. Verkot eivät tällä kertaa kuitenkaan heiluneet. JyPK puolusti Espoossa hyvin. Hongan johto-osuma syntyi kulman jälkitilanteesta, jossa Venla Parikka jäi lopulta vapaaksi ja pääsi laukomaan yläriman kautta 1-0 maalin.

JyPK haki toisella jaksolla tasoitusta ollen lähempänä sitä kuin Honka 2-0 maalia - 88. minuutille asti. Honka ratkaisi ottelun pilkulta. Pilkkuun johtanutta tilannetta ei sen sijaan kannata vihreässä leirissä surra. Sillä ei ollut mitään tekoa puolustuspelaamisen kanssa, eikä tilanteesta pallo olisi koskaan kuulunut pilkulle.

Maalisarake kuitenkin näytti Espoossa nollaa, joten sunnuntaina siihen tarvitaan muutosta. Pallokerholla ei ole ollut kaudella syömähammasta hyökkäyspäässä. Maalit ovat jakautuneet tasaisesti. Valitettavasti heistä moni on sairastuvalla, joten Pallokerholle maalin tekemisessä on ollut jonkunlainen huono karma.

On luonnollisesti selvää, että Pallokerholta vaaditaan sunnuntaina täydellistä iltapäivää Väre Areenalla, jotta pistepotti aukeaisi. Mutta, taistelutta ei vihreät Savon maalta lähde. Jos JyPK pystyy hieman parantamaan tiistain esityksestä, ei keltamustat kuitenkaan ilmaiseksi voittoon kävele. Siihen täytyy tehdä töitä. JyPK:lta luonnollisesti puuttuvat kokoonpanosta KuPS:sta lainassa olevat Aada Törrönen ja Saana Hartikainen.

KuPS lähtee sunnuntaihin luonnollisesti ennakkosuosikkina. Mestaruustaistelua käyvälle savolaisryhmälle kaikki muut tulokset kuin voitto, olisivat valtavia pettymyksiä. Kauden avaustappio tuli tosin kotinurmella Ålandille 2-3 heinäkuun alussa, mutta siihen vaikutti ratkaisevasti KuPS -vahti Emma Immosen punainen kortti ensimmäisellä jaksolla. Tuon jälkeen Ollipekka Ojalan suojatit ovat palanneet "normaaliin" ja hoitaneet PK-35 Vantaan sekä HJK:n yhteismaalein 7-1.

KuPS:sta on vaikeaa löytää heikkouksia. Puolustuspelaamisessa boksin sisällä on ollut ajoittain haasteita, mutta 9 päästettyä maalia 13 ottelussa ei sekään suuremmasta ongelmasta kerro. Hyökkäyssuuntaan KuPS on ollut jo totutun tehokas Gentjana Rochin (15+3) ja Aino Krögerin (8+7) johdolla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Harjulla päättyi KuPS:n 0-2 voittoon. Pallokerholla ei tuossa ottelussa ollut juurikaan mahdollisuuksia ottelun kulun muuttamiseen ja KuPS hallitsi ottelua kauttaaltaan sekä otti ansaitusti kolme pistettä.

- Viikon kolmas ottelu edessä, Honka ottelusta oli vaikea palautua fyysisesti sekä henkisesti, meiltä hyvä peli mutta tulosta ei syntynyt. Asiaa pitää vaan käydä läpi ja pyrittävä koko ajan pelaamaan paremmin. KuPS peli tulee olemaan vaikea, mutta pyritään jatkamaan samalla tavalla kuin tiistain Honka pelissä eli taistelemaan pisteistä, pohtii päävalmentaja Vesa Stenroos.

76 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page