top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Stadi vs LandeRunkosarja kääntyy toiselle puoliskolle. Pallokerhon pisteettömyyden piina ei helpottanut Tampereella, vaan Ilves korjasi pisteet 2-1. Runkosarjan toisen puolikkaan alkaessa otteluiden panos kasvaa sarjataulukon molemmissa päissä.


Koko kauden haussa ollut ehjä 90 minuuttinen on edelleen hakutilassa. Pallokerho vei peliä Tampereella toisen puolikkaan alussa saaden kavennusosuman, mutta peli oli Ilveksen kontrollissa tuota pätkää lukuun ottamatta. JyPK sai muutaman kerran etenkin Henni Rinkisen vauhtiin laidalla. Vastaavasta tilanteesta Rinkinen laukoi myös kauden avausmaalinsa. Pallokerhon kivijalka - maalivahtipeli, toimi myös Tampereella. Nanna Leivosen debyytti liigassa oli mainio.

Kahdessa edellisessä ottelussa vastustaja on rankaissut ennen viiden peliminuutin täyttymistä. Se on muuttanut ottelun kuvaa kokolailla, koska käytännössä Pallokerho on ollut takaa-ajajana alusta lähtien. Lauantaina HJK:ta vastaan on ottelun avausminuutit ehdottaman tärkeitä kokonaisuuden kannalta. JyPK pelasi rästiottelun Tampereella tiistaina. HJK palaa tositoimiin vasta Harjulla. Lauantai näyttää onko tuolla vaikutusta ottelun alkuun.

Pallokerholla on ollut otteluissa hyviä jaksoja, mutta vastapainona huonot jaksot ovat vieneet tuloksen. Oma pallollinen peli ja tilanteiden luominen on ollut tervaista alkukaudella. Lauantaina sillä osastolla tarvitaan pari napsua lisää. Toisen puolikkaan alku Tampereella kuitenkin osoitti, että potentiaalia parempaan on.

Kauden aiempi kohtaaminen sarja-avauksessa päättyi HJK:n 4-1 voittoon. Klubi karkasi ottelun lopussa numeroilla mitaten selvään voittoon. JyPK nousi maalin tappiolta 1-1 tasatilanteeseen tauolle. Toisen jakson alussa vihreillä oli pari maalipaikkaa, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Lopulta Klubi puristi tarvittavat maalit.

HJK taistelee mitalista. KuPS on jo kaukana horisontissa, mutta muut joukkueet ovat onnistuneella loppukaudella iskuetäisyydellä. Klubi julkaisi Kansallisen Liigan kovimman siirtouutisen kesätauolla. Linda Sällström saapuu sinivalkoisiin heinäkuun siirtoikkunassa. Hieno uutinen suomalaiselle liigafutikselle ja ennen kaikkea HJK:lle. Harjulla Sällströmiä ei kuitenkaan valitettavasti nähdä, sillä tuo siirtoikkuna ei ole vielä auki.

Kampaillakseen mitaleista on jokainen piste tietenkin tärkeä, joten Harjulla varmasti nähdään nälkäinen vierailija. Klubin alkukausi ei ole ollut täysosuma. Onnistumisten rinnalla on myös heikompia otteluita. Viimeisessä neljässä ottelussa maaliverkko on heilunut kolmesti. Klubi voitti Ilveksen Kaupissa 1-3, mutta muutoin maalisarake on näyttänyt nollaa. Viimeinen ottelu ennen taukoa päättyi HPS:n voittoon Boltilla maalein 0-2.

Viime vuonna Pallokerhon kausi sai uuden suunnan nimenomaan Harjulla, seurahistorian ensimmäisellä voitolla Klubista. Tuosta viime vuoden sykähdyttävimmästä hetkestä on hyvä ottaa energiaa lauantaille.

Ottelu Harjulla alkaa klo 16 ja se on nähtävissä myös Ruutu+ palvelussa.


- Lauantaina pelattava ottelu on meille toinen ottelu tälle viikolle ja HJK aloittaa toisen kierroksen lauantaina. Vastaan asettuu hyvin nälkäinen joukkue, joka haluaa näyttää että osaavat maalinteon, joka on ollut vierasjoukkueellekin hieman vaikeaa. Tätä varten HJK teki kovanluokan hankinnan ja saivat joukkueeseen Sällströmin, tosin häntä ei nähdä Jyväskylässä. Pyrimme saamaan oma puolustuspään pelin kuntoon ja välttämään heti alussa syntyneet maalit sekä haastamaan HJK:n puolustusta fyysisellä pelillä. Isoin asia on, että meidän pitää onnistua maalinteossa, niistä paikoista mitä ottelussa tulee. Ollaan saatu luotua maalintekopaikkoja, mutta vielä ei ihan onnistumisia ole tullut. Yleisö kannustamaan meitä joukolla Harjulle, toteaa päävalmentaja Vesa Stenroos.

90 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page