top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Sarjanousija Harjulle


Koronatauko laittoi otteluohjelman uusiksi ja JyPK pääsee päättämään runkosarjan kahteen kotiotteluun. Ensimmäisenä Harjulle saapuu sarjanousija HPS. Edellinen kohtaaminen Oulunkylässä päättyi HPS:n 2-1 voittoon.


Korona-aika ei vielä ole kokonaan ohitettu ja Harjulla suositellaan painokkaasti käyttämään maskeja sekä turvavälejä.

JyPK:n kausi on ollut latteaa sanontaa käyttäen vaikea. Kauden avauspisteet odottavat edelleen. Joukkue pelasi kauden parhaan pelinsä Helsingissä PK-35 vieraana. Vihreät pystyivät hallitsemaan peliä toisella nelivitosella. Silti tuliaisina oli 1-0 tappio. Joukkue tekee töitä suurella sydämellä eikä se varmasti luovuta missään vaiheessa. Keskiviikkona on taas mahdollisuus ottaa askel eteenpäin. Jos vihreät pystyvät siirtämään lauantain ottelun hyvät asiat keskiviikolle, on sillä täydet mahdollisuudet pisteisiin. Suurin korjattava asia on maalinteko. Vihreät ovat jääneet maaleitta viidessä perättäisessä ottelussa, joten kolmen pisteen hamuaminen vaatii maalipaikkojen parempaa hyödyntämistä.

Helsinkiläisten kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Osassa otteluista se on ollut selkeästi vastaantulija. Toisaalta se on saanut kerättyä maukkaita voittoja mm. HJK:sta ja Hongasta. HPS on tehnyt kaudella kuusi maalia Pallokerhoa enemmän ja päästänyt muutaman vähemmän. Olennaisin ero on se, että helsinkiläiset ovat onnistuneet oikealla hetkellä maalinteossa ja siksi pistesaldo on 11. Vaikka sillä on viidestä edellisestä ottelusta alla tappiot, on puolustuspelaaminen tiivistynyt Ilves -ottelua lukuunottamatta. Edellisessä ottelussa se hävisi TiPS:lle 2-0. Pistekin oli lähellä, sillä TiPS:n viimesekunneilla tekemää 2-0 maalia edelsi HPS:n tolppalaukaus, johon ottelu olisi todennäköisesti päättynyt.

Pallokerhon pitää keskiviikkona esittää parastaan kolmeen pisteeseen. Työmoraali ja lauantain peli antaa kuitenkin odottaa, että pistetilin avaaminen on ajan kysymys - kenties keskiviikkoiltana.

HPS tulee varmasti olemaan aktiivinen etenkin puolustussuuntaan, joten meidän pitää olla tarkkana ja jatkaa hyvää pallollista pelaamista viime pelistä. Luulen, että keskiviikkona poppaskonsteja tai taikaiskuja emme tule näkemään. Peruspelaaminen hyökätessä ja puolustaessa, sekä omien maalipaikkojen realisoiminen ratkaisee, arvioi päävalmentaja Jaakko Hilpinen.

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page