top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Sarjakärki KuPS Harjun avaukseen



Se on virallisesti kevät. Mistä sen tietää? Siitä, että jyväskyläläinen futisväki kuulee Harjun kutsun. Valitettavasti koronarajoitukset eivät vielä salli yleisöä paikalle, mutta se ainoa oikea koti ottaa vastaan lauantaina niin Pallokerhon kuin paikallisvastustaja KuPS:n.


KuPS lähti kauteen yhtenä mestarisuosikkina, eikä se näytä tuosta ennakkoasemasta taka-askeleita ottaneen. Kolme voittoa maalierolla 10-0 on kohtalaisen vakuuttava startti. Jalkoihin ovat jääneet niin HPS, PK-35 Vantaa kuin HJK:kin. Sekään ei liene yllätys, että Gentjana Rochi johtaa maalipörssiä kuudella tehdyllä maalilla. Keltamustien peli on siis ollut jengoillaan kauden alusta.


JyPK:n alkuohjelma on ollut kivikova. Vastassa ovat olleet ennalta kovimmat mitalisuosikit. Vaikka pistesaldo näyttää vielä nollaa, on vihreiden pelissä ollut myös positiivisia merkkejä. Pelin sisällä kuitenkin pelaaminen on heilahdellut vielä liikaa ja vastustajat ovat päässeet rokottamaan niinä hetkinä.


KuPS saapuu Harjulle varmasti suosikkina. Todennäköisesti KuPS hallitsee palloa enemmän ja JyPK:n puolustuspelaaminen on yksi huomisen avainkohdista. Jos vihreät onnistuvat tylsyttämään KuPS:n hyökkäysarsenaalin, on haastaminen pisteistä mahdollista. Se tosin vaatii koko joukkueelta vahvaa ja ehjää 90-minuuttista sekä terävyyttä maalipaikoissa. Mutta, se tärkein asia. Kuten perjantain Kansallisen Liigan tulokset osoittavat, ei ennakkoon luulemalla irtoa ainoatakaan pistettä. Ainoastaan se, mitä tapahtuu 0-90 minuutin välissä on ratkaisevaa ja kopista Harjun nurmelle kävelee varmasti latautunut kotijoukkue.


- Odotan hyvin mielenkiintoista ottelua kun peli pelataan Harjun nurmella, joka ei välttämättä ole tähän aikaan vuodesta vielä parhaassa kunnossa. Suurella todennäköisyydellä tulemme pelissä puolustamaan paljon, joka vaatii hyvin kurinalaista pelaamista. Huomenna nähdään miten pallo pyörii Harjulla, arvioi huomista päävalmentaja Vesa Stenroos.


Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata www.ruutu.fi osoitteesta klo 15.50 alkaen.

88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page