top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Pistejahti saarella


JyPK:n kolmen ottelun viikko päättyy Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraana. Sarjakärkeen noussut United alkaa lunastaa niitä lupauksia, joita siltä ennen kautta odotettiin.


Kauden aiempi kohtaaminen Harjulla oli jyväskyläläisittäin tuloksen puolesta hurjaa luettavaa. Åland oli kyllä edellä selvällä marginaalilla vieden tuon ottelun 2-6. Tuloksellisesti ero oli selvä, mutta pelillisesti ero ei kuitenkaan ollut noin räikeä. Åland sai muutaman maalin selkeistä virheistä ja Pallokerho pelasi kaiken lisäksi puoli tuntia vajaalla.


JyPK kävi keskiviikkona Kuopiossa KuPS:n vieraana. Hieman sama pätee Kuopionkin otteluun. Lopputulos on selvempi kuin tapahtumat kentällä. KuPS iski kahdesti peliajan ollessa täyttymässä. Ensimmäisen 20 minuuttia oli ottavana osapuolena, mutta siitä eteenpäin, ennen kaikkea toisella jaksolla, JyPK pääsi peliin mukaan ja sillä oli mahdollisuus nousta taistelemaan ainakin pisteestä 2-1 tilanteessa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Viimeisen kolmen ottelun saldo on 0-1-2.


Åland saapuu Wiklöfille suosikkina. Viime aikoina se on löytänyt tavan voittaa ja kivunnut liigakärkeen. Ensin Tikkurilasta kairattu 0-3 voitto ja väkisin yliajalla punnerrettu 1-0 voittomaali TPS:aa vastaan tiistaina on osoitus siitä, nyt taival kohti gloriaa on alkanut. JyPK:n tavoin, yhtä selkeää maalipyssyä ei ole vaan tulos on jakautunut kuudelle pelaajalle.


Unitedin puolustus on samalla tilkitty umpeen, sillä päästettyjen maalien keskiarvo on n. 0,5, tuloksen saamiseksi on siis tehtävä paljon töitä. Pallokerhon on lisäksi onnistuttava puolustuspelissä, jos pisteitä Wiklöfiltä haluaa mukaan ottaa. Ja kuten tiedetään, laadukkaasta puolustuspelaamisesta seuraa laadukas hyökkäyspelaaminen ja päinvastoin.


Åland on siis vahva. Sitten tulee iso mutta.


Vihreät ovat olleet ahvenanmaalaisille inhottava vastus Ahvenanmaalla. Se on pilannut maarianhaminalaisilta monta lauantai-iltaa. Kolmen liigakauden aikana JyPK on hävinnyt saarella vain kerran. Viime vuonna JyPK haki 0-1 voitot molemmista vieraspeleistä.


Tämän lisäksi molemmilla on kyseessä viikon kolmas ottelu, joten kuorma on ollut kaikille raskas. Siksi lauantaina on odotettavissa kaikkien mahdollisuuksien ottelu.


-Kuopion pettymyksen jälkeen pientä harjausta tarvitaan. Oma pallollinen rohkeus ja aktiivisuus puolustaa eteenpäin ovat ehkä ne tärkeimmät keinot ryöstölle saarelta. Tämän hetken oletuksella tuleva mestari vastassa ja rohkeus näyttää mihin me omalla parhaalla tekemisellä pystytään. Lähtökohtana tähän peliin, pienillä eroilla mennään ja omalla hyvällä tekemisellä ryöstö on mahdollinen, arvioi päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page