top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Pisteiden metsästykseen yleisön edessäPallokerhon härkäviikko sai uuden muodon Ilves -ottelun peruuntumisen takia. Mutta, sunnuntaina jatketaan ja mikä hienointa nyt Harjulla päästään nauttimaan liigafutiksesta yleisön kanssa. Pitkään odotettu hetki, jolla varmasti on vaikutusta pelaajiin ja taustoihin sekä sitä kautta luonnollisesti otteluun.

PK-35 Vantaa ei ole tällä kaudella uusi tuttavuus. Joukkueet pelasivat suomen cupin puolivälierän Vantaalla maaliskuun lopussa. Tuolloin vantaalaiset olivat numeraalisesti selkeästi parempia. Loppulukemat 5-1 eivät kuitenkaan kerro aivan koko totuutta. Vihreät olivat pelissä mukana hyvin ensimmäisen puoliajan, mutta toisen puoliajan hienoinen herpaantuminen käänsi ottelun selkeästi vantaalaisille.


PK-35 Vantaa on kuitenkin ollut hankala vastus kautta Pallokerhon liigahistorian. JyPK on onnistunut voittamaan kerran kotona pari vuotta sitten. Muutoin on kuljettu pitkälti vantaalaisten tahdissa. PK-35 lähtee sunnuntaihin sijalta 7. Se on kerännyt kauden viidestä ottelustaan yhden voiton kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Itsensä joukkueen sisäisen tilaston kärkeen ovat hoidelleet Wilma Forsblom (3+0) ja Oona Sevenius (2+2). Vantaalaiset taipuivat tasapeliin HJK:n vieraana viime minuuteilla ja kärsivät tappion kotonaan edellisessä ottelussa. Tikkurilalaiset hakivat 5–3 voiton Myyrmäestä. Sunnuntaina Harjulle astelee siis ärsytetty vierasjoukkue.


Pallokerho on siis saanut huilata viikon johtuen ilves pelin peruuntumisesta. JyPK:n alkukausi on ollut vaikea. Se on kohdannut sarjan ennalta neljä kovimmasta päästä olevaa joukkuetta kauden alkuun. Näissä otteluissa JyPK on joutunut puolustamaan suhteellisen paljon ja oma hyökkäyspelaaminen on jäänyt vajaaksi. Pallokerholla on ollut otteluiden sisällä hyviä jaksoja, mutta tietynlainen epätasaisuus pelissä on antanut momentumin vastustajalle. Edellisessä kahdessa ottelussa vihreät ovat kohdanneet Åland Unitedin ja KuPS:n. Näissä otteluissa Åland ja KuPS olivat selkeästi edellä ja ei ole vaikeaa vetää johtopäätöstä, että siinä on tällä hetkellä kaksi sarjan parasta joukkuetta.


Pistetilin avaamista lähdetään hakemaan, toivottavasti runsaan, kotiyleisön tukemana. Isossa kuvassa JyPK on parantanut pelaamista viikko viikolta, vaikka kehitys saattaa ottaakin silloin tällöin yhden taka-askeleen. Joukkue tekee töitä suurella vihreällä sydämellä ja on varmasti valmis haastamaan PK-35 Vantaan pisteistä sunnuntaina. Sitä seuraamaan, on Pallokerholla ilo toivottaa katsojat tervetulleiksi.


- Sunnuntain peli tulee oleman hyvin mielenkiintoinen, vastustajaksi tulee PK-35 Vantaa, joka pelasi keskiviikkona runsasmaalisen ottelun TiPS:isä vastaan. Vastaan asettuu hyvin vaarallinen vastustaja, jonka meriitit jokainen tietää. Toivon mukaan Harjulla nähdään JyPK:n kauden avauspisteet, mutta se vaatii koko joukkueelta selkeätä systemaattista puolustamista ja itseluottamusta sekä rohkeutta hyökkäyspelissä, jota on käyty läpi tämän viikon harjoittelussa, arvioi päävalmentaja Vesa Stenroos.


Sunnuntain yleisö on kaudelle uusi elementti.


- Suurin muutos pelien suhteen on se, että miten JyPK:n pelaajat reagoivat yleisöön, kun neljä aikaisempaa peliä ollut niin, että pelattu ilman yleisöä. Mutta, toivon mukaan yleisö on JyPK:n niin sanottu kahdestoista pelaaja. Nyt vaan kannustamaan sunnuntaina JyPK kauden avauspisteisiin, päättää Stenroos


141 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page