top of page

Ennakko: Murtamaan Myyrmäen taikaa
JyPK jatkaa avauspisteiden metsästystä Vantaalla. Kotiottelu Ilvestä vastaan sujui mollivoittoisesti vieraiden viedessä pisteet 0-4 luvuin ja juuri tuon verran Ilves oli edellä. JyPK:lla oli muutama tilanne tehdä maali tai kaksi, mutta maalin tekemisen vaikeus oli edelleen läsnä. PK-35 Vantaan kotiareena Myyrmäki stadion sai kesällä uuden pinnan ja tuolle veralle Pallokerhon marssii ensimmäistä kertaa.

PK-35 Vantaan lähiajat eivät ole olleet helppoja. Viidestä viimeisestä ottelusta on tullut ainoastaan yksi tasapelipiste HPS:aa vastaan. Vantaalaiset ovat valuneet samalla 8. sijalle. Vahvaan vireeseen äitynyt Ilves otti paikan kuuden joukossa ja on tällä hetkellä sysännyt PK:n alaloppusarjalaiseksi.

Joukkueiden historia Liigassa on hieman kaksijakoinen. Jyväskylässä JyPK on onnistunut viemään pisteitä vantaalaisilta, mutta Myyrmäestä Pallokerho ei ole koskaan hakenut pistettäkään. Tuota tilastoa JyPK:n olisi tarkoitus muuttaa sunnuntaina. Myyrmäessä voi odottaa PK:n haluavan hallita peliä. Pallokerhon pitää pystyä ottamaan vantaalaisilta ylimääräinen aika pois ja iskettävä vastaan kun tilaisuus avautuu. Jyväskylässä PK-35 Vantaa hallitsi peliä. JyPK iski nimenomaan vastahyökkäyksestä 1-0 johto-osuman. Vantaalaiset kuitenkin nousivat väkisin ja hieman onnen avustamana 1-2 voittoon.

PK:n puolustuspelaaminen on ollut viime aikoina haavoittuvaista ja viimeiseen viiteen otteluun omissa on soinut hieman vajaat puolet koko kauden maalimäärästä. Samalla hyökkäyspeli on yskinyt, joten syy-seuraussuhde käsillä olevaan tilanteeseen on ilmeinen.

Edellä mainittu tilastofakta on myös se mihin Pallokerhon pitää päästä iskemään. Ehjä 90 -minuuttinen on ollut haussa koko kauden ja on edelleen selvää, että virheitä ei montaa sallita sunnuntainakaan. Se mikä tiistaissa oli hyvää, JyPK loi tilanteita Ilvestä vastaan hieman enemmän kuin keskimäärin kauden aikana. Viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää ja se tietenkin on yksi parannettava asia Vantaalla.

Vantaalla odottaa mielenkiintoinen kamppailu kahden vaikeuksissa olleen joukkueen kesken ja kauden lopun lähestyessä jokaisella tunnelma tiivistyy sopivasti.

- Joukkue on reagoinut hyvin Ilves -otteluun, nostanut entisestään intensiteettiä sekä laatua treeneissä, ja iloinen sekä energinen meininki on jatkunut tappiosta huolimatta. Tiedetään mihin vastustaja parhaimmillaan pystyy, ja valmistaudutaan siihen, vaikka heillä viime aikoina hieman alavirettä ollutkin. Emme voi alkaa tuijotella kuntopuntareita, uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Tuliaisia Myyrmäestä voidaan odottaa, kun jokainen siirtää tekemisensä treenikentältä otteluun, itseensä ja toisiinsa luottaen, arvioi päävalmentaja Jaakko Hilpinen.

127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page