top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Molemmilla ratkottavana haasteita


Pallokerho matkaa tiistaina Espooseen Hongan vieraaksi. JyPK:n ohdakkeinen taival jatkui lauantaina Ålandia vastaan. Avauspisteet ovat vielä matkalla ja sitä myöten paikka sarjan kymmenentenä luonnollinen. Honka on sarjassa viidentenä. Espoolaisetkaan eivät ole varmasti saaneet vielä parastaan irti. Koronakaranteenista palaava kotijoukkue on myös hienoinen kysymysmerkki paluuottelussaan.

JyPK pelasi kotona lauantaina Ålandia vastaan. Ahvenanmaalaiset eivät jättäneet lopulta epäselväksi kumpi oli Harjulla parempi. Taululle jäi 1-5 luvut.

Pallokerho taisteli toisen jakson alussa vielä maalin päähän Saana Hartikaisen kulmapotkusta survomalla kavennuksella, mutta Åland jatkoi vahvaa esitystään ja teki seuraavat kolme maalia. Virheet sekä kauden aikana monesti vaivaksi noussut hyökkäyspelaaminen ja pelin kääntäminen oli vaikeaa lauantainakin. Toki vastassa oli myös viime kauden mestari, joten mittarikin oli melkein kovin mahdollinen.

Honka ottelu tulee vastaan nopeasti. Palautumiseen ei jää normaalia aikaa, vaan tiistaina pitää olla täydessä iskussa. Lauantain ottelu on unohdettu. On selvää, että tiistaina on puolustamisen oltava huomattavasti laadukkaampaa ja maalintekosektoriin sekä laukauksiin asti on päästävä paljon useammin, jotta pisteitä Espoosta voi havitella. Mahdollista se on, sillä karanteenin ohella Hongalla on ollut omat haasteensa.

Hongalla on ollut haasteita maalinteon kanssa. Se on tehnyt ainoastaan pari maalia Pallokerhoa enemmän - kymmenen. Toki espoolaisten puolustus on ollut liigan toiseksi parasta. Omiin on mennyt vain sama määrä. Honka pystyy hallitsemaan palloa, mutta tuloksen teko on ollut haasteellista. Etenkin tiiviisti matalalla puolustavia ryhmiä vastaan on ollut vaikeaa. Viidestä edellisestä ottelusta saldo on 1-3-1. Viimeisin voitto on tosin sitäkin komeampi. 3-1 kotivoitto Ålandista ennen taukoa. Pari viikkoa sitten lauantaina Kaupissa Honka jäi tasapeliin Ilvestä vastaan.

Huhtikuussa Jyväskylässä voitto tuli ensimmäisen puoliajan pilkulta 0-1. Honka hallitsi peliä, mutta varsinaisia a-luokan maalipaikkoja oli pari. Lauantaina nähdään onko kumpikaan keksinyt uusia lääkkeitä huhtikuuhun verraten. Tuossa pelissä nähdyt haasteet ovat seuranneet molempia kauden aikana.

Honka ottanee pallonhallinnan itselleen. Tiistain ratkaisu löytyy siitä, kumpi löytää avaimet päästä laadukkaisiin maalipaikoihin ja viimeistelytehokkuus. Pallokerhon on puolustettava hyvin, mutta tiiviisti puolustavan kotijoukkueen haavoittamiseen vaaditaan kauden parasta pallollista peliä. Se miten JyPK on palautunut lauantaista ja Honka karanteenista nähdään tiistai-iltana.

Ottelu näkyy Ruutu+ -palvelussa 18.20 alkaen.

- Toinen peli kolmen päivän sisään voi vaikuttaa hieman omaan tekemiseen, mutta sen näkee tiistai-iltana. Aina palautumiset ovat paljon kiinni siitä, mitä ollaan tehty pelien välissä. Uskon, että koronatauko myös vaikuttaa kotijoukkueeseen. Fysiikan he ovat varmasti hoitaneet, mutta paljon riippuu millainen pallo tuntuma Hongalla on. Toivon mukaan me pystyisimme tasapainoiseen peliin joka osaalueella, jolloin ne pisteet on mahdollisuus ottaa Espoosta Jyväskylään, sanoo päävalmentaja Vesa Stenroos.

66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page