top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Lauantaina revanssin paikka


Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina Harjulla kolmen kotiottelun putken viimeisellä etapilla. Etuliite on sama kuin viikko sitten. Loppu muuttuu Vantaaksi. Ottelu käynnistää samalla kaksinkertaiseksi sarjaksi muuttuneen liigan toisen puoliskon.


Liiga on tasainen. Mutta, se oli odotettavissakin. Parilla voitolla sijoitukset voivat vaihtua paljon. Käänteisenä, huonompi jakso otteluissa valuttaa sijoituksia taulukossa nopeasti.


Pallokerhon alkukausi oli vaikea. Kuitenkin kaksi viimeistä kotiottelua ovat olleet tekemiseltä sen näköistä, että voidaan hyvällä syyllä uskoa vihreiden kurssin olevan ylöspäin. Ikimuistoinen HJK -voitto oli näyte sinänsä, mutta vaikka viikko sitten sille toiselle PK:lle kärsitty 0-1 tappio kirvelikin, oli toisen puoliajan peli jo sellaista, millä sarjakolmonen joutui koko puoliajan ajaksi vastaanottajaksi. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut. Lähimpänä oli Henna Honkanen, jonka keskitys osui tolppaan. Pallokerhon tehot ovat jakautuneet monelle. Kaksi maalia ovat viimeistelleet Riikka Lilja ja Kia Voutilainen.


Lauantain vieras on siis tuttu jo talven Suomen Cupista sekä sarja-avauksesta. Helmikuussa vantaalaiset olivat 0-1 parempia ja kesäkuussa pisteet jäivät Myyrmäkeen 3-0. Vantaalaisten kausikaan ei varmasti ole ihan tarjonnut sitä mitä odotuksissa oli. Mutta, kuten todettua, sarja on tiivis ja muutamalla voitolla sijoitukset voivat vaihtua nopeasti. Maalinteko on ollut myös punamustille nihkeää. Yhdeksään otteluun verkko on heilunut seitsemän kertaa. Tosin omiinkaan ei ole mennyt kuin kymmenen. PK:n maalitilastoa johtaa Netta Koso kolmella maalilla.


Edellisellä kierroksella PK voitti Ilveksen 1-0 vieraiden lahjamaalilla.


Viimeksi kun PK-35 Vantaa vieraili Jyväskylässä, JyPK voitti 2-0. Vuosi oli 2018.


Lauantaina pelataan tärkeistä pisteistä. Vantaalaiset ovat viisi pistettä Pallokerhoa edellä ja voitolla pääsee keskikastin kyytiin.


-Toista sarjakierrosta lähdetään pelaamaan sillä tavoitteella, että pisteitä tarvitaan lisää. PK-35 tulee vieraaksi ja edellisestä pelistä jäi paljon parannettavaa. Meidän pitää pystyä olemaan pallolla parempia. Puolustaminen on parantanut kauden aikana. Tehdään tarvittavat maalit ja otetaan pisteet kotiin, sanoo päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

91 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page