top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Kesätauolle TikkurilastaJyPK:n viimeinen liigaottelu ennen taukoa pelataan Tikkurilassa. Ensimmäistä kertaa oikealle kotikentälleen pääsevä TiPS lähtee sunnuntaihin sijalta 2. Pallokerho lähtee otteluun sijalta kymmenen. Aivan puoliväliin ei JyPK:n runkosarja vielä ehdi, sillä rästiottelu Ilvestä vastaan pelataan 29.6.

Joukkueet ovat pelanneet liigatasolla yhtä aikaa kaudesta 2018 asti. Ottelutilastot ovat suhteellisen tasaiset. Tosin viime kaudella TiPS vei molemmat kohtaamiset nimiinsä.


Tikkurilalaisten hyökkäyspelaaminen on odotetusti ollut kuumaa. Roosa Ariyon johdolla se on paukuttanut maaleja hieman alle kolmen keskiarvolla. Hävinnyt se on kotonaan heti alkukaudesta HJK:lle ja Kuopiossa Palloseuralle. TiPS pystyy monipuoliseen hyökkäyspeliin ja siltä löytyy tulivoimaa myös 16 metrin ulkopuoleltakin.

Mitalikandidaatti on aikataulussaan ja luonnollisesti, jos haaveet mestaruudesta haluaa pitää elossa, on huominen TiPS:lle myös jälleen suuri päivä.

JyPK:n kausi on ollut vaikea. Viimeisessä kolmessa ottelussa se on ollut jo pistevauhdissa mukana, mutta muutama huono hetki ovat kääntäneet ottelut tappioksi. Onnikaan ei ole ollut myötä, mutta työtä tekemällä se onnikin seuraa mukana ajan mittaan.

Maalinteko ja hyökkäyspelaaminen on ollut vihreille tahmeaa. Neljä tehtyä maalia seitsemään otteluun on tietysti vähän eikä siihen varmasti joukkue ole tyytyväinen. Sunnuntaina lähdetään muuttamaan tuota tilastoa. Joukkue on nostanut tasoaan pikkuhiljaa ja Heidi Leppämäen sekä Saana Hartikaisen mukaantulo joukkueeseen lainalle on tuonut erilaista energiaa pelaamiseen ja Leppämäki laukoi pilkulta viime ottelussa Pallokerhon ainoan osuman.

Jos JyPK pystyy haastamaan TiPS:n puolustuksen ja Elsa Sulkun, on sillä mahdollisuus kamppailla pisteistä ja lähteä iloisesti kesätauolle. Myös puolustuspäässä on pysyttävä tiiviinä, sillä kuten todettua, TiPS:n hyökkäys- sekä juoksuvoima on kova ja ylimääräistä tilaa ei voi antaa senttiäkään.

- Huomisen pelin jälkeen alkaa kansallisessa liigassa huili. Ottelussa meillä on painetta, vastaan asettuu mitalisuosikki. Heidän vahvuus on fysiikka ja meidän vahvuus pelissä on taktinen suorittaminen sekä puolustus- että hyökkäyspelissä. Avauspistettä varten tarvitsemme hyökkäyspään onnistumisia, toteaa päävalmentaja Vesa Stenroos.

80 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page