top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Katseissa sarjanousijan päänahkaPallokerhon kotiottelut jatkuvat lauantaina. Viikko sitten Harjulla soi Voimalla vihreän sydämen HJK -voiton kunniaksi. Se fiilis, minkä voitto jätti kantaa varmasti tulevaisuuteen. Leijumaan ei kuitenkaan voi jäädä.


Vastaan astelee sarjanousija ja tämän kauden komeetta PK-35 Helsinki. Rami Rantasen jengi on varmasti yllättänyt kaikki pirteillä otteillaan. Ei todennäköisesti kuitenkaan itseänsä. Sarjasta kolmantena löytyvä ryhmä on hävinnyt vain kerran. Maaleilla helsinkiläiset eivät ole mässäilleet. Amanda Rantanen on naputellut kahdeksaan otteluun viisi maalia, puolet joukkueen tehdyistä. Toisaalta ei ole ollut tarvekaan. Puolustuspelaaminen on ollut raiteillaan. Omiin on mennyt vain neljä.


JyPK voitti HJK:n niillä aseilla, joilla se sitä lähti hakemaan. Tiivis puolustuspelaaminen Klubin hallitessa palloa ja niinä hetkinä, kun pallon kanssa päästiin liikkeelle, pyrittiin tekemään tarvittava tulos. Näin myös tapahtui.


Lauantaina puolustuspelaamisen täytyy olla samalla tasolla. Ottelun kuva tosin muuttuu varmasti jonkun verran. PK-35 tuskin pitää palloa niin paljoa kuin HJK, joten pallollisen pelin ja hyökkäyspelin merkitys on erilainen kuin viikko sitten. Pallo tulee todennäköisesti olemaan vihreiden hallussa viikon takaista enemmän.


Niia Salminen ja Alma Forstén johdattivat ensimmäisillä liigamaaleillaan vihreät voittoon. Junioreissa menestynyt ikäpolvi on alkanut ottaa hienosti roolia myös liigapeleissä. Tulitukea viime lauantaina antoivat joukkueeseen paluun tehneet kokeneet Henna Honkanen ja Pauliina Tähtinen. Tähtinen muurasi maalinsa suun tylysti, nollaten kliimaksina Linda Ruutun kaukolaukauksen. Honkanen syötti kolmesti Salmisen maalipaikkaan, joista yksi vei vihreät kahden maalin karkumatkalle. Lisäksi yksittäisenä hetkenä tapa, jolla Honkanen piti ja suojasi palloa ottelun lopussa, auttoi joukkuetta säilyttämään johtonsa HJK:n puristuksessa.


Henkilökohtaisista onnistumisista huolimatta, viime lauantai oli viime kädessä joukkueen voitto. Ja sitä vasten on vihreiden hyvä jatkoaan rakentaa.


Liigassa PK-35 Helsingillä ja JyPK:lla ei ole yhteistä historiaa. Lauantaina tehdään siis tehdään sellaista.


- Vastaan tulee hyvin organisoitu ja yhtenäinen joukkue. PK-35 puolustaa hyvin ja hyökkää vaarallisesti tilanteenvaihdoista. Tiukka peli varmasti luvassa, kotona pisteitä pitää kuitenkin saada ja voittoa lähdetään ehdottomasti hakemaan, summaa päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

133 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page