top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Kaikkien mahdollisuuksien sunnuntai


Sarjakausi, joka muuttui virustilanteen vuoksi mustaksi epämääräiseksi tilaksi, jota ei alkuvuonna voinut ajatellakaan, huipentuu sunnuntaina. Koronan ympäröimä arki on löytänyt uudet uomansa. Näin myös jalkapallokentillä. Isänpäivänä avoinna on liigamestaruus, mutta myös muilla sijoilla käy kuhina. Kaudesta povattiin tasaista ja kovatasoisinta. Sellainen saatiin.


Pallokerho matkustaa Bolt Arenalle HJK:n vieraaksi. JyPK:n panos on karsijan paikassa. Vaikka vihreät löytyvät tällä hetkellä sijalta seitsemän, ratkeaa sijat 7-9 sunnuntaina. JyPK:lle riittää Boltilta piste varmistamaan suora sarjapaikka.


Vihreiden alkukausi oli tahmea, mutta kymmenen viimeisen ottelun aikana JyPK on ollut liigan kuudes. Joukkueen käyrä on ollut nouseva ja jokainen ns. pakko voitto on kääntynyt vihreille. Ja mitä suuremmiksi panokset ovat kasvaneet, sitä kovempi nippu JyPK:sta on tullut. Se on osoitus erittäin kovasta henkisestä voimasta.


Tavallaan sunnuntai sulkee tietynlaisen ympyrän. Pallokerhon nousu lähti kotivoitosta nimenomaan Klubia vastaan elokuun alussa. Vaikka HJK hallitsi peliä, oli JyPK:n ottelu kauden kliinisin ainakin puolustussuuntaan. Virheetön 90 minuuttia ja viimeistely kovalla prosentilla taivutti hallitsevan mestarin 2-0 tappioon.


Viime lauantaina JyPK haki pisteet PK-35 Helsingin vieraana. Henna Honkasen johdolla pisteet Pihlajamäestä lähti Jyväskylään maalein 1-3. Honkanen johtaa myös vihreää maalipörssiä (8).


Sunnuntaina panos on jyväskyläläisittäin positiivinen. Ottelussa on käytännössä vain voitettavaa.


HJK kävi pelaamassa Reykjavikissa Valuria vastaan. Islantilaiset eivät hirveästi mahdollisuuksia antaneet ja Klubin taival eurokentillä päättyi 0-3 tappioon.


Liigassa HJK:n panos on pronssimitaleissa. Mestaruuden ratkovat Åland ja TiPS. Klubi taistelee KuPS:n kanssa himmeimmästä mitalista. Mestaruus karkasi kahden viime kierroksen aikana Hongalle ja TiPS:lle kärsittyihin tappioihin.


Klubin tulosvastuuta on kantanut paluun maajoukkueeseen tehnyt kokenut Essi Sainio. Maaleja on kasassa viisi.


Klubille pronssia tuo vain voitto, joten kaiken pitäisi olla katettuna loistavalle kauden päätökselle. Luvassa on kaikkien mahdollisuuksien ottelu. Ja huomio kannattaa kiinnittää todellakin melkein jokaiseen ottelupariin.


- Viimeistä viedään, siitä lähdetään että kausi laitetaan pakettiin huomenna meidän osalta. Haaste on tietysti iso, viimeistä peliä hallitsevana mestarina pelaava HJK on laadukas ryhmä ja vain onnistumalla joukkueena tarvittava tulos pystytään tekemään, arvioi huomista päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

103 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page