top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Isot pisteet jaossa Tampereella


JyPK ja Ilves palaavat kesätauolta hieman muita aiemmin. Toukokuulta koronan takia siirtynyt vierailu Kaupissa koittaa tiistaina. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 9. ja 10. JyPK:n runkosarja saavuttaa puolivälin Tampereella, joten otteluiden tärkeys kasvaa luonnollisesti kauden loppua kohden. Yksi iso ottelu pelataan Tampereella.


Vihreille sarjataulukko kertoo tietenkin oman tarinansa ottelun merkityksellisyydestä. Toinen yhtä suuri asia on oma pelaaminen. Hetkittäin kevätkauden lopulla JyPK oli jo pistetahdissa mukana, mutta muutama virhe molemmissa päissä kenttää ei lopulta pisteitä matkaan antanut.


JyPK:n puolustuspelaaminen on parantunut kauden mittaan. Parantamisenkin varaa toki on. TiPS vierailu oli suurimaalinen poikkeus loppukevääseen. JyPK:n pitää puolustaa tiistaina tiiviisti, mutta hyökkäyspelissä tarvitaan myös askeleita eteenpäin. Pallokerhon hyökkäyspelaaminen on ollut vaisua, eikä se ole päässyt maalipaikkoihin tarpeeksi hyvin. Viisi tehtyä maalia kahdeksaan otteluun on vähän.


Joukkue on saanut ladata akkuja muutaman viikon ja on valmis kamppailemaan pisteistä. Hyvällä asenteella töitä tekevä ryhmä tulee taistelemaan Kaupissa pisteistä viimeiseen saakka. Kaikki mahdollisuudet siihen on olemassa. Se vaatii pelirohkeutta ja koko kauden haussa ollutta ehjää 90-minuuttista.


Jos Pallokerholle on ollut alkukausi hankala, on se sitä ollut myös tupsukorville. Juuri kun Ilves oli saanut pakettiaan kasaan, löytyi joukkueen sisältä koronatartunta ja pakotti ryhmän tauolle. Ennen sarjataukoa ei toivottavat ja kaikkien tiedossa olevat tapahtumat vaihtopenkillä johtivat lopulta päävalmentaja Mika Lahtisen vaihtumisen Anssi Yliseen. Nähtäväksi jää millaiseen vireeseen Ylinen on ehtinyt joukkonsa virittää.


Ilveksen ainoa sarjapiste on sarja-avauksesta Honkaa vastaan. Maaleilla Ilveskään ei ole mässäillyt. Kauden aikana se on viimeistellyt kuudesti. JyPK:n tavoin se on ollut monissa otteluissa mukana vähintään numeroiden valossa, mutta tulos on valunut sormien välistä.


JyPK:n maaleista kaksi on iskenyt Claire Oates ja Ilveksellä puolet joukkueen malleista on viimeistellyt Silja Tuominen.


Tiistaina ratkaisu tapahtuu varmasti siinä, kumpi uskaltaa ottaa ottelun ohjat käsiinsä ja yksinkertaiseesti haluaa pisteet. Vihreät tahtovat tanssia kauden ensimmäiseen voittotanssin.


- Hyvällä mielellä lähdetään huomiseen peliin, molemmilla joukkueilla on isot panokset pelissä. Pyrimme huomenna aktiiviseen pelaamiseen sekä välttämään suuremmat virheet. Ilveksellä vaihtui valmentaja ja uskon että se tuo lisää tempoa ilveksen peliin, pelaajilla halu näyttäö uudelle valmentajalle mitä osaavat, arvioi päävalmentaja Vesa Stenroos.

135 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page