top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Hallitseva mestari vieraisille


JyPK:lle ilmaantui toinen parin viikon tauko Honka -ottelun siirryttyä Espoossa ilmenneen koronatartunnan takia. Näin ollen tositoimiin palataan uudestaan Harjulla. Jyväskylään saapuu hallitseva mestari Åland United.


Edellinen ottelu Maarianhaminassa oli ahvenanmaalaisten näytöstä, etenkin toisella jaksolla. Ensimmäisen 20 minuuttia JyPK oli pelissä mukana suhteellisen hyvin, mutta avausmaalin jälkeen kotijoukkue sai palikkansa järjestykseen ja Pallokerho joutui puolustustaisteluun. Pisteet jäivät Wiklöfille 4-0 luvuin.


JyPK:n pisteetön kirous jatkui HJK:a vastaan. Edellisen viikon kahdesta ottelusta tuloksena oli 1-2 tappiot Ilvekselle ja Klubille. Molempien otteluiden kuva oli hieman samanlainen. Lauantaina Klubi hallitsi ottelutapahtumia etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Vihreät saivat otetta toisella puoliskolla, mutta ensimmäisen puoliajan viimeisen minuutin takaisku ja 80. minuutin 0-2 maali leikkasivat pistemahdollisuudet. Hyvään vireeseen nousseen Henni Rinkisen komea kavennusmaali ei riittänyt. Pallokerhon hyökkäyspeli on ollut tukkoista kauden aikana ja se on joutunut puolustamaan pitkiä jaksoja omassa päässä. Pitkistä puolustusjaksoista on ollut raskasta lähteä vastahyökkäyksiin. Maalipaikkaan pääseminen on vaatinut turhan suuren työmäärän.


Vihreiden pelaamisessa on kyllä ollut ajoittain vahvoja hetkiä, mutta koko ottelun ja pisteiden kannalta ne ovat olleet liian lyhyitä ja vastustajat ovat monesti ollet jo parin maalin karkumatkalla.


Åland nousi hienolla KuPS -voitolla viiden pisteen päähän savolaisista. Kotitasapeli Ilvestä vastaan kuitenkin päästi keltamustat uudelleen seitsemän pisteen päähän. Kuopiossa pelaamista helpotti keltamustien maalivahdin Emma Immosen punainen kortti ottelun alkupuolella. Pitkälti yli tunnin ylivoimalla pelannut vierasjoukkue punnersi 2-3 vierasvoiton.


Paluu kotiotteluihin ei ollut kuitenkaan helppo. Ilves tuli otteluun raikkaalla jalalla ja laittoi Unitedin köysiin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla. Ennakkoluulottomasti pelanneet tupsukorvat nousivat vielä taukojohtoon vaikka Åland tasoitti Sarah Troccolin pilkusta jakson lopulla. Kevyehkösti tuomitun pilkun jälkeisestä hyökkäyksestä Ilves meni kuitenkin tauolle 1-2 johdossa. Ainoastaan Monica Hagströmin tarkoituksella tai vahingossa takakulmaan leijauttama keskitys toi pisteen maarianhaminalaisille tunnin pelin jälkeen.


Tuo ottelu osoitti, että Åland on haastettavissa. Lauantaina ei United ehkä esittänyt parastaan, mutta kreditti pitää antaa myös Ilvekselle rohkeasta pelaamisesta ja hyvin tehdystä taustatyöstä.


Rohkeutta tarvitaan myös tulevana lauantaina. Pallokerho hakee vielä kauden avauspisteitä ja Åland haluaa vielä tarttua kertaalleen vahvemmin jo käsissä olleeseen oljenkorteen mestaruustaistossa. Lauantai tulee olemaan JyPK:lle hikinen kaikilla mittareilla. Avauspisteistä voi taistella ennakkoluulottomalla ja rohkealla pelaamisella sekä tekemällä töitä kollektiivina koko ottelun ajan.


Ottelu alkaa Harjulla lauantaina klo 17 ja se näkyy myös Ruutu+ palvelussa.


- Huomenna tulee mielenkiintoinen peli. Joukkueella on ollut ylimääräinen tauko - koronasta johtuen. Olimme hyvin valmistautuneet Honka peliin ja nyt nähdään miten sen pelin siityminen vaikuttaa pelaajiin. Pallonhallinta tulee olemaan varmasti Ålandilla. Huomenna pitää hyvin tarkasti puolustaa joukkueena. Ensimmäisessä kohtaamisessa hieman annettiin tilaa boksissa ja se näkyi loppujen lopuksi pelissä tuloksellisesti. Huomenna pyritään selkeästi hyödyntämään maalintekopaikat sekä pelaamaan joukkueena tiiviisti, arvioi päävalmentaja Vesa Stenroos.

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page