top of page

Ennakko: Haastamaan hallitsevaa mestaria

Päivitetty: 9. elok. 2020


Kansallinen Liiga jatkuu viikon tauon jälkeen lauantaina. Vieraaksi saapuva hallitseva mestari HJK avaa vihreiden erittäin tärkeän kolmen viikon kotiputken, sillä seuraavan kolmen viikon aikana Harjulla kihahtaa lauantailöylyt kolmesti peräkkäin.


Viikon lepo tuli tarpeeseen, sillä seuraavaan kuukauteen pelataan viisi peliä, joista ensimmäiset kolme siis kotona. Käytännössä elokuussa pelataan kauden toinen kolmannes, joka alkaa ratkomaan myös sarjasijoituksia.


Sarja hiipii kohti puoliväliä. Pallokerhon alkukausi on ollut hankala ja tällä hetkellä sijoitus on 9. kolme pistettä TPS:aa edellä. Matkaa edellä olevaan PK-35 Vantaaseen on neljä pistettä.


Harju ei ole vielä ollut suosiollinen JyPK:lle, sillä kotona pisteitä ei ole tullut. Sarjajohtaja TiPS:aa vastaan vihreät olivat ajoittain kyydissä mukana, mutta ensimmäisen puoliajan lopun muutama virhe käänsi ottelun vantaalaisille. Kokonaisen 90 minuuttisen pitäminen kasassa ei ole onnistunut ja kriittisillä hetkillä vastustaja on armotta kääntänyt ottelut itselleen. Vastustajat ovat pitäneet palloa vihreitä enemmän ja hallinneet peliä, osittain siksi, että JyPK on myös luopunut tai menettänyt pallon liian helposti, joka on johtanut ylimääräisiin juoksumetreihin puolustussuuntaan.


HJK:n haastaminen vaatii virheiden karsimista ja rohkeaa pallollista pelaamista, jolla ottelun kulkua voi kontrolloida. Palloa pitää pystyä hallitsemaan. Siihen JyPK on parhaimmillaan valmis. Tunnelmallista sytykettä ei varmasti HJK:a vastaan tarvitse etsiä.


Yksi tekijä lauantaihin on se, että vihreät saavat takaisin sata liigaottelua kokemusta - Henna Honkanen palaa vihreiden kokoonpanoon. Sairastuvan puolella on myös uutisia, sillä JyPK:lta puuttuu kokoonpanosta lauantaina Marika Ritvanen alaraajavamman takia.


Pallokerhon tehoista on viime otteluissa vastannut Riikka Lilja. Vihreiden seitsemästä maalista, Lilja on ollut viimeistelemässä tai syöttämässä viittä. Liljan kanssa saman verran maaleja on tehnyt Kia Voutilainen.


JyPK onnistui viime kaudella viedä piste silloiselta Telialta 1-1 luvuin. Kaksi muuta päättyivät Klubin selviin voittoihin 0-2 ja 3-0. Mainittakoon, että JyPK ei ole voittanut liigassa Klubia. Kahdesti se on venynyt tasapeliin.


Lauantaina haaste on jälleen käytännössä kovinta mitä tästä liigasta voi löytyä.


Harjulle stadilaiset kävelevät varmasti suosikkeina. HJK on liigan kakkosena kolme pistettä TiPS:aa perässä. Klubi uudistui tälle kaudelle valmennuksen osalta sekä pari avainpelaajaa lähti muualle. Osat ovat kuitenkin ainakin tulosten perusteella alkaneet loksahdella kohdalleen.


Jos panosta otteluissa on JyPK:lla, sitä on myös Klubilla. Sarjan kärki on todella tasainen ja jokainen piste ratkaisee. Muistutettakoon, että koronan lyhentämä sarja pelataan siis kaksinkertaisena sarjana ja ylä- sekä alaloppusarjat jäävät pois.


Edellisellä kierroksella HJK juotti samaa kitkerää lientä Hongalle, ja vieläpä samalla minuuttiluvulla, jota Honka juotti vihreille Espoossa. Vaihdosta kentälle tullut Hanna Ruohomaa runnoi HJK:n voittomaalin 83. minuutilla.


HJK pelaa laadukasta futista. Klubi syöttää hyvin. Yksilötaito valjastettuna hyvään joukkuepeliin on ollut jo muutaman vuoden sen tavaramerkki. Vaikka Klubi on pystynyt tuottamaan huippupaikkoja on viimeistelytehoissa vielä parannettavaa. Myös Honkaa vastaan paikkoja olisi ollut ratkaista ottelu aiemminkin.


Jyväskyläläisittäin niitä paikkoja ei kuitenkaan voi montaa antaa, sillä ennemmin tai myöhemmin niistä alkaa myös numerot vaihtua taululla.


Klubin maalintekijöiden kärjessä on Essi Sainio neljällä maalilla ja Katariina Kosola on laittanut jalalla koreasti kolmen syötön verran.


-Haaste isoin mahdollinen eli hallitseva Suomen mestari vastassa. Tiivin puolustamisen ja yhdessä tekemisen kautta peliin lähdetään valmistautumaan. Jokaisen pitää löytää oma paras ja auttaa vielä kaveriakin onnistumaan. Puolustamisen lisäksi se miten oma pallollinen peli toimii määrittää mikä pelin kuva tulee olemaan. Kun pallo meillä, meidän pitää pystyä sitä myös pitämään ja hyökkäämään pitempiäkin hyökkäyksiä. Pelkällä puolustamisella pelistä tulee pitkä, arvioi ottelua päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

136 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page