top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Ariyo ja erikoistilanteet kaatoivat JyPK:n

Päivitetty: 20. heinäk. 2020


JyPK kaatui erikoistilanteisiin ja Roosa Ariyoon lauantaina Harjulla.

JyPK tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja jo ensimmäisestä hyökkäyksestä Kia Voutilainen pääsi kokeilemaan. TiPS -vahti Elsa Sulku kuitenkin torjui. Peli oli kuitenkin vihreiden hallinnassa. Ottelun avausmaali syntyi kun Riikka Lilja löysi vasemmalta laidalta Henni Rinkisen. Rinkinen nousi kuudentoista rajalle ja upotti pallon alakulmaan 1-0. Maali oli Rinkisen ensimmäinen liigamaali. JyPK johti kotiottelua ensimmäisen kerran tällä kaudella. Maalin jälkeen TiPS alkoi myös saada kiinni ottelusta.

Matilda Nurmi ehti hoitaa yhden vaarallisen puolittaisen läpiajon kulmaksi. TiPS kuitenkin tuli tasoihin jakson puolivälissä. Kulmapotku oikealta puolelta tuli pilkun kohdalle, jonka vantaalaiset voittivat Eerika Hämäläinen jäi yksin vitosen viivalle ja puski pallon maaliin. Outi Salmijärvi sai päänsä väliin, mutta pallo kimposi maalin kattoon.

JyPK sai pelistä uudelleen kiinni ja nousi takaisin kuskin paikalle pari minuuttia tasoituksesta. Puolittaisen rugbyottelun jälkeen JyPK sai vapaapotkun oikealta, ihan kuudentoista rajalta. Riikka Liljan keskitys muutti hieman suuntaa TiPS puolustuksesta. Jannica Lintunen puski pallon vasempaan kulmaan.

Pari minuuttia lisää kelloon. Kia Voutilainen rikkoi keskialueella keltaisen kortin arvoisesti. Pitkä vapaapotku rangaistusalueelle löysi Roosa Ariyon päähän. Nurmi ei ylettänyt palloon ja Ariyo puski pallon verkkoon.

Mutta, siinä ei vielä kaikki. Suunnilleen sama aikaloikka eteenpäin ja TiPS siirtyi johtoon. TiPS:lla oli jo vaarallinen kulmapotku, joka painui kuitenkin ohi. Seurannut maalipotku pelattiin lyhyenä. Nurmi avasi pallon Jasmin Miettiselle. Miettinen yritti palauttaa sen takaisin Nurmelle, mutta syöttö jäi lyhyeksi ja Ariyo tökkäsi illan toisen maalinsa helposti tyhjään maaliin.

Tauolle mentiin 2-3 lukemissa.

JyPK hallitsi toisen jakson alkua. Sillä oli muutamia hyökkäysaihioita, mutta laatupaikkoja ei ilmaantunut.

TiPS:lla oli mahdollisuus mennä kahden maalin johtoon jo reilun 50 minuutin kohdalla. Roosa Ariyo pääsi kiinni matalaan keskitykseen, mutta Matilda Nurmi torjui ohjauksen loistavasti.

Reilun vartin pelin jälkeen TiPS kuitenkin karkasi jo ratkaisevalle karkumatkalle. TiPS sai vaparin kuudentoista rajan tuntumasta. Keskitys löysi takatolpalta Ariyon, joka puski illan kolmannen osuman.

JyPK nosti hyökkäyspeliään ja vaihtoi Salmijärven tilalle Niia Salmisen. TiPS kuitenkin onnistui pitää vihreät pois maalintekosektorista.

Vihreät hakivat vielä tuoreita jalkoja ja kentälle tulivat Heini Laaksonen, joka pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa sekä Karoliina Sydänmaa. Enempää tilastoitavaa ei loppu tarjonnut.

Ainakin hetkellistä jobinpostia TiPS:lle toi Roosa Ariyon loukkaantuminen ottelun lopussa.

Otteluun pätee sama fraasi kuin ennenkin. Omalla tasollaan pelatessa vihreillä ei ole hätää. Se pystyy haastamaan onnistuessaan kaikkia joukkueita.

-Alku oli hyvä, päästiin haastamaan, päästiin pelaamaan. Paljon hyviä juttuja. Kaksi erikoitilannetta ja yksi harmittava pallonmenetys avaais vaiheessa ja erikoistilanne tokalle jaksolle. TiPS sai neljä maalia tekemättä hirveästi mitään. Kyllä se edelleen on vaikea voittaa, jos me liian helpolla maalia päästetään, paketoi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


79 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page