top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Kiikarissa ensimmäinen kotivoitto

Päivitetty: 20. heinäk. 2020


Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina Harjulla. Vieraaksi saapuu sarjakakkonen Tikkurilan Palloseura.

Vihreät kävivät viikko sitten Espoossa Hongan vieraana. Tuloksena oli kirvelevä 2-1 tappio viimeminuuteilla. Ottelu kokonaisuutena oli parasta JyPK peliä mitä tällä kaudella on nähty. Mutta, ei Espoossa nähty maksimiakaan.

Sarjan avauskierrokset ovat vain tahroja paperilla, sillä kaksi viimeistä ottelua ovat osoittaneet, että vihreät pystyvät haastamaan kenet tahansa pelatessaan parhaalla tasollaan. Suunta on oikea. Viimeisen kahden ottelun maalit ovat menneet tasan 2-2, kun ne kolmesta ensimmäisestä olivat 2-13.

Espoossa vihreät olivat ajoittain paineen alla, mutta onnistuivat pitämään Hongan pois vaaralliselta sektorilta hyvin. Molemmat kotijoukkueen maalit tulivat hieman samalla tavalla juoksupalloista linjan taakse. Pelin parasta antia oli etenkin ensimmäisen puoliajan loppu sekä toisen alku, jossa JyPK pystyi haastamaan täysin espoolaiset pisteistä. Ilouutinen viikontakaisesta oli myös Riikka Lilja, joka laukoi Espoossa ensimmäisen maalinsa liigatasolla.

JyPK on parantanut peli peliltä. Suurimaalinen Åland -kotiottelu antoi jo paikoitellen viitteitä siitä missä tasolla vihreiden peli voi olla.

Kun Kia Voutilainen avasi tuossa samassa ottelussa maalitilinsä ja Tiina Tiainen hoiteli voittomaalin Turussa, on vihreiden hyökkäyspääkin avattu.

TiPS on ollut vahva - odotetustikin. Se ei ole hävinnyt kertaakaan ja omista pallo on kaivettu ainoastaan kaksi kertaa. Edellisellä kierroksella TiPS kävi Myyrmäestä Vantaan paikallisesta hakemassa 0-2 voiton. Tikkurilassa on juhlittu voittoa kolmesti. Kotona kaatui Honka ja vieraissa Ilves sekä juuri PK-35 Vantaa. Ahvenanmaalta ja kotiottelusta PK-35 Helsinkiä vastaan tuloksena oli pistejako. Potentiaalisen mitalikandidaatin rutiinitaso on noussut vuosi vuodelta ja Harjulla nähdään varmasti todella laadukas joukkue. TiPS:n maaleista ovat vastanneet pääosin Roosa Ariyo (3) ja Nora Lehto (2).

JyPK on ollut edellisissä kohtaamisissa hieman vahvempi. Viime kaudella Harjulla ottelut päättyivät 2-0 ja yläloppusarjassa 1-1 sekä Tikkurilassa 4-4.

JyPK saa takaisin pelikieltonsa kärsineet Outi Salmijärven ja Alma Forsténin.

- Hienoa päästä taas pelaamaan kotona ja vastassa joukkue, jota vastaan on pelattu mielenkiintoisia otteluita viime vuosina. Terveystilanne on parantunut ja pelikiellot kärsitty. Saadaan iskukykyinen joukkue kentälle ja voittoa lähdetään kotiyleisön edessä hakemaan, pohtii päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page