top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Raportti: Kirvelevä tappio Espoossa

Päivitetty: 20. heinäk. 2020


Niin lähellä, mutta niin kaukana. Se on tiivisetettynä Honka -ottelu jyväskyläläisittäin. JyPK tuli Espooseen hyvällä ilmeellä. Valitettavasti taistelu ei tuottanut pisteitä, kun Honka pääsi tekemään voittomaalin muutama minuutti ennen loppua.

Vihreät aloittivat hyvin. Jannica Lintunen vapautti Henni Rinkisen boksiin heti ottelun alussa. Rinkisen laukaus valui oikea takakulman ohi. Honka otti pelin hallintaansa alun jälkeen, mutta JyPK piti keltamustat pois maalipaikoista.

Kotijoukkue teki avausmaalin 17. minuutilla vastahyökkäyksestä. Se pelasi pallon vasemmalle laidalle juoksuun Dana Leskiselle. Leskinen vei kilpauoksun Leena Torpon kanssa ja pääsi boksin sisään. Hallittu sijoitus oikeaan alakulmaan ohi Matilda Nurmen ja Honka johti 1-0.

Honka pääsi maalin jälkeen painamaan peliä JyPK:n päätyyn. Vaarallisimman tilanteen se loi kulmapotkusta. Kulma tippui pelaajarykelmän keskelle, josta se kimposi päin Nurmea, joka torjui pallon kulmaksi.

JyPK sai paremmin kiinni ottelusta jakson lopussa. Riikka Lilja nousi vaarallisesti ja sai hankittua JyPK:lle kulman. Kulma päätyi Jasmin Miettiselle, joka pelasi pallon Liljalle. Lilja nousi oikealta laidalta boksiin ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ohi Pauliina Nuoran. Samalla Lilja laukoi ensimmäisen liigamaalinsa.

Tauolle mentiin luvuissa 1-1.

JyPK vaihtoi tauolla Kia Voutilaisen Niia Salmiseen. Vaikka Dana Leskinen pääsikin nousemaan vaarallisesti ja laukoi hieman alakulmasta ohi, oli JyPK kiinni pelissä jakson alusta asti.

Vartin peli jälkeen Marika Ritvanen nousi oikealta laidalta vaarallisesti ja laukoi, mutta Nuora torjui pallon kulmaksi. Kymmenen minuuttia myöhemmin Riikka Lilja vapautti Niia Salmisen vasemmalta laidalta. Salminen haastoi boksin sisään ja keskitti, mutta Hongan puolustus luuti pallon kulmaksi.

Ottelun loppua kohden Honka sai otteen pelistä JyPK hyökkäysten pysähtyessä keskialueelle.

JyPK vaihtoi kentällä Kaisa Saarenpään 10 minuuttia ennen loppua.

Ottelun ratkaisu syntyi harmittavasti viisi minuuttia ennen loppua. JyPK:n omasta rajaheitosta se ei saanut palloa haltuunsa vaan useamman kosketuksen ja törmäilyn kautta pallo ajautui Aino Nurmelle, joka vapautti Vilma Hakalan toppareiden välistä. Hakal kiersi vastaan tulleen Nurmen ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

JyPK ei saanut enää loppukiriä aikaiseksi ja pisteet jäivät Espooseen 2-1,

- Harmittaa että luu jäi käteen, kokonaisuutena ehjin 90 min tällä kaudella ja pystyttiin haastamaan Honka kotonaan. Peli kuitenkin kehittynyt ja pisteille oli tänään mahdollisuus, pettymyksestä huolimatta luotto siihen että tulosta pystytään tässä sarjassa tekemään vahvistui, kommentoi päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


93 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page