top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Ennakko: Nousuvire testataan Espoossa

Päivitetty: 20. heinäk. 2020


Vihreäpaidat saivat voitto -ja pistetilinsä auki viime lauantaina Turussa, vaikka JyPK ei vielä parastaan esittänytkään, taisteluilme ja tahtotila olivat loistavalla tasolla. TPS -ottelu näytti myös sen, millainen työmäärä tarvitaan voittoon liigassa tällä kaudella. Tuo työmäärä ei ainakaan vähene tulevana lauantaina Espoossa.

JyPK matkaa lauantaina FC Hongan vieraaksi. Se haki kaivatun ja halutun vierasvoiton Turusta 0-1 lukemin. Vaikka TPS etenkin toisella jaksolla hyökkäsi rajusti tasoittaakseen, kesti vihreiden puolustus hyvin. Viimeisenä lukkona Matilda Nurmi. JyPK:n taistelun ilmentymä oli TPS:n hyökkäys, jossa Nurmi oli jo ohitettu, mutta laitapakki Emmi Manninen liukui pallon eteen maaliviivalla estäen tasoituksen. Samoin taistelu vajaalla loppuminuuttien ajan oli ensisijassa näyte tahdosta, jolla JyPK oli liikkeellä. Tiina Tiainen punnersi kauden ensimmäisen liigamaalinsa ja ottelun voittomaalin TPS:n puolustuksen keskeltä. Joten, paljon hyvää jäi käteen sateisesta Varsinais-Suomesta.

JyPK pelasi pallollisena huomattavasti varmemmin kuin aiemmissa otteluissa. Näin ollen itse lahjoitettuja paikkoja TPS ei saanut. TPS pääsi tosin toisella jaksolla vyörymään, etenkin oikealta laidalta. Lauantaina tarvitaan vielä tasapainoisempi 90 minuuttia pisteisiin. Pelatessaan samalla ilmeellä kuin Turussa, on JYPK:lla täydet mahdollisuudet poimia pisteitä mukaansa Tapiolasta.

Honka on ollut JyPK:lle hankala vastustaja. Voittanut se ei ole kertaakaan. Kahdesti JyPK on venynyt tasapeliin, kerran kotona ja kerran vieraissa.

Honka kävi hakemassa vierasvoiton KuPS:lta, joka tasoitti sarjan kärkeä entisestään. Ennen kauden alkua ristiin pelaamista osattiin odottaa ja se näyttää toteutuvan. Dana Lehtonen pokkasi itselleen plisen maaleja. Tosin ainakin kahta ensimmäistä osumaa kuopiolaisten puolustus auttoi huomattavasti. Kolmas oli hieman sekava tilanne on/off paitsion muodossa. Selvää kuitenkin on, että vastassa on laatujoukkue. Viime vuoden hopeamitalistit janoavat jalometalliketjuunsa jatkoa tänäkin vuonna. Honka on voittanut KuPS:n lisäksi PK-35 Vantaan sekä pelannut tasan Ilveksen kanssa ja hävinnyt Tikkurilassa. Leskisen lisäksi keltamustia on kantanut jo totutusti Milla Punsar.

Turusta jobinpostina tuli Elina Seppälän loukkaantuminen ja Alma Forsténin kahden keltaisen tuoma punainen kortti. Jasmin Miettinen palaa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Outi Salmijärvi ja Forstén ovat sivussa Espoosta pelikiellon takia.

- Vaikeat vieraspelit jatkuu. Turusta on tärkeää saada mukaan asenne puolustaa omaa maalia ja voittamisen tahto. Honka on laadukas joukkue. Meidän pitää onnistua puolustamisessa vähintään yhtä hyvin kuin Turussa ja pallon kanssa vielä paremmin. Pisteiden saanti Espoosta vaatii onnistumista joukkueena, painottaa päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page