top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

TPS kaatui taistellen


JyPK taisteli loppuun asti ja haki vierasvoiton Turusta. Kauden ensimmäinen voitto ja alkukauden jälkeen kolme pistettä maistuvat todella makealle. Joukkueelta tarvittiin taisteluilmettä ja se vastasi huutoon loistavasti. Vaikka ottelun lopussa TPS pääsi vyöryttämään, ei vihreät antaneet periksi ja pitivät taululla nollan.

JyPK aloitti terävästi. Heti ensimmäisellä minuutilla vihreät saivat vapaapotkun. Riikka Lilja ampui, mutta TPS:n maalia vartioinut Siiri Välimaa torjui.

Hallinta kesti vierasjoukkueella ja kahdeksannella minuutilla se tuotti tulosta. Riikka Liljan keskitys päätyi TPS -puolustuksen kautta Alma Forsténille. Forstén löysi puolustuslinjan välistä Tiina Tiaisen, joka sijoitti pallon oikeaan alakulmaan ohi Välimaan.

Jakson edetessä TPS pääsi paremmin peliin mukaan. Se sai luotua pari hyvää maalipaikkaa, tuloksetta.

JyPK pääsi 1. puoliskolla edellisiä otteluita huomattavasti paremmin paineen alta pois ja omaan peliin kiinni. Tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Toinen jakso alkoi TPS paineella. Se sai nopeasti pari kulmapotkua ja pelin hallinta siirtyi sille.

TPS:n paras paikka tuli toisen puoliajan alussa. Sanna Rein ja Leena Torpo tavoittelivat samaa pääpalloa. Tilanteen haistoi TPS:n Jenni Rannus, joka pääsi kiertämään myös JyPK -vahti Matilda Nurmen. Rannuksella oli edessään jo tyhjä maali, mutta Emmi Manninen liukui viime hetkellä eteen, pelastaen varman maalin.

Elina Seppälä loukkaantui reilun vartin pelin jälkeen ja hänen tilalleen tuli Leena Mankki.

JyPK pääsi muutamaan otteeseen hallitsemaan palloa TPS:n päädyssä, mutta maalipaikkoja ei syntynyt.

TPS vyöryi jakson edetessä etenkin oikealta laidalta, luoden vaarallisia tilanteita Nurmen maalille. JyPK -puolustuts oli kuitenkin päättänyt laittaa luukut kiinni. Kahden edellisen ottelun tapaan JyPK joutui pelaamaan ottelun lopun vajaalla. Alma Forstén sai toisen keltaisen korttinsa vartti ennen loppua ja joutui jättämään kentän.

Viimeiseksi reiluksi kymmeneksi minuutiksi JyPK vaihtoi Emmi Mannisen Kaisa Saarenpäähän.

Vaarallisista tilanteista huolimatta vihreiden puolustus ja Nurmi pitivät turkulaiset nollilla. JyPK oli ottavana osapuolena toisen jakson ajan, mutta taisteluilme ja -tahto voittaa olivat korkealla tasolla ja kauden avausvoitto lämmittää.

- Henkisesti tärkeä voitto. Pelistä tuli tuttuun Yläkentän tapaan vaikea ja TPS painoi varsinkin lopussa kovaa päälle. Pelaajilta loistava taistelu ja hattu päästä siitä ilmeestä millä omaa maalia puolustettiin, tästä on otettava itseluottamus ja sama taistelutahto mukaan jatkoon, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


85 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page