top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kahdeksan maalin ottelusta ei pisteitä


Aurinkoinen lauantai-ilta oli JyPK:lle synkkä.

Ottelu lähti heti alkuminuuteilla jyväskyläläisittäin väärään suuntaan. Åland sai jakson alkuun heti kaksi kulmapotkua. Ja toisesta helähti Matilda Nurmen selän takana. Kulma jäi irtopallona rangaistusalueelle. JyPK puolustus ei saanut siivottua sitä pois ja Monica Hagström tälläsi pallon verkkoon ja Ålandin 0-1 johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin Åland voitti pääpallokamppailun keskialueella, josta käynnistyi nopea vastaisku. Rosa Maria Herreros Ossorio ja Hagström pääsivät irti ja kun Hagströmin syöttökin on varsi mallikas, ohitti Herreros Ossorio Nurmen oikeasta alakulmasta - 0-2.

Åland vei peliä maalien jälkeen. Pallokerho ei saanut pelistä otetta ja maarianhaminalaiset rankaisivatkin vielä kertaalleen. Emmi Mannisen syötön vastaanotto karkasi hieman liian kauas ja Rosa Maria Herreros Ossorio pääsi nosemaan laidalta. Hän löysi vihreiden puolustuslinjan edestä Ode Futuludilun, joka sai liikaa tilaa ja aikaa, pallo löytyi oikeasta yläkulmasta. Tilanne oli 0-3 hieman ennenjakson puoliväliä.

Tuon maalin jälkeen vihreät löysivät hieman tilaa Ålandin puolustuksesta ja se muutaman puolittaisen tilanteen. Henni Rinkinen pääsi nousemaan vasemmalta laidalta Tiina Tiaisen ja Alma Forsténin esityöstä, mutta laukaus painui oikealta ohi Anna Tammisen vartioiman maalin.

Myös Tiina Tiainen ja Riikka Lilja pääsivät laukaisupaikkaan, mutta Tiaisen laukaus nousi reilusti yli maalin ja Liljan veto pysähtyi ahvenanmaalaisten puolustukseen.

JyPK oli 1. puoliskolla askeleen perässä kaksikamppailuissa sekä pallollisessa pelissä.

JyPK tuli tauolta terävämmin. Se sai luotua pientä painetta Anna Tammisen maalille. Parantuneista otteista seurasi myös palkinto. Anna Westerlundin syöttö pysähtyi Riikka Liljaan, joka nousi oikealta laidalta ja löysi toppareiden välistä Kia Voutilaisen. Voutilainen nosti hallitusti pallon ohi Tammisen ja JYPK:n kahden maalin päähän Ålandista. Peli oli 1-3.

JyPK vaihtoi kentälle Niia Salmisen. Sillä oli hyvä hetki, jopa päästä maalin päähän. Sitten kuitenkin tuli KuPS ottelun toisinto miltei samalla minuuttiluvulla. Leena Torpon syöttö jäi vajaaksi. Futuludilu pääsi väliin ja ohitti Matilda Nurmen. Maalin ja pallon väliin ehti vielä Outi Salmijärvi joka epäonnekseen pelasi palloa kädellään alimpana pelaajana estäen maalin. Tuloksena punainen kortti ja pilkku.

Signy Aarna ohitti oikeaan kulmaan aavistaneen Nurmen - 1-4.

Viisi minuuttia myöhemmin toistui miltei sama tilanne. Leena Torpon syöttö Henni Rinkiselle jäi vajaaksi ja Futuludilu pääsi kasvokkain Nurmen kanssa. Nurmi torjui ensimmäisen vedon, mutta Emelie Johansson kävi laittamassa reboundin verkkoon ja Ålandin 1-5 johtoon.

JyPK ei kuinkaan lyönyt hanskoja naulaan, vaan pelasi varsin hyvin vajaalla. Kia Voutilainen pääsi tekemään ottelun toisen maalinsa. Rinkisen keskitykseen juosseet Tamminen ja Westerlund törmäsivät toisiinsa ja Voutilainen laittoi pallon maaliin.

Johansson viimeisteli loppulukemat 2-6. Kaava oli sama. Marika Ritvasen huonoon kosketukseen pääsi väliin Aarna, joka vapautti Futuludilun. Hänen nostonsa osui ylärimaan, mutta Johansson kävi tökkäämässä pallon maaliin.

Kotijoukkue oli perässä pallollisessa pelissä. Myös kaksinkamppailut päätyivät Ålandille liian usein. Aiempiin otteluihin ero oli siinä, että parista tolpasta huolimatta maarianhaminalaiset viimeistelivät kovalla prosentilla. Matilda Nurmi ei joutunut pallosateen kohteeksi. Toisen puoliajan Åland -maaleista huolimatta kuvaavaa on se, että JyPK pelasi rohkeammin ja halliten peliä vajaalla. Se alkoi voittaa kaksinkamppailuja ja Åland oli ottavana osapuolena.

- Alku oli juuri sitä mitä me ei tarvittu tässä hetkessä. Parikymmentä minuuttia 0-3 kotona. Anteeksiantamatonta suorastaan miten me suoriuduttiin siitä alusta. Saatiin vähän parannettua loppua kohti. Toinen jakso ja pelaajien reagointi siihen mitä tapahtui, erittäin hyvä. Saatiin 1-3, sen jälkeen oli vielä kontrollissa. Sen jälkeen sattui mitä sattui. Pelattiin laadukkaasti myös vajaalla. Raskaita aikoja mennään. Tuo itseluottamus mikä ajoittain pitkiä pätkiä oli täytyy saada alusta asti, pohti päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page