top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Nälkäinen JyPK haastaa Åland Unitedin


Kansallinen Liiga jatkuu keskikesän juhlan jälkeen kotiottelulla. Vieraaksi saapuu Åland United. Elämme edelleen tapahtumissa poikkeustilannetta, joten katso ohjeet Harjulle saapumiseen täältä.

Sarjan yhdeksi ennakkosuosikiksi nimetty ryhmä on aloittanut liigan 0-0 kotitasapelillä TiPS:aa vastaan sekä haki voiton Turusta 0-1. Åland on ollut JyPK:lle syystä tai toisesta varsin otollinen vastustaja. Se on hävinnyt maarianhaminalaisille vain kerran kolmen liigakauden aikana. Statistiikka on jyväskyläläisittäin mairitteleva 5-4-1. Viime kaudella JyPK voitti molemmat ottelut Ahvenanmaalla 0-1 ja kotona pisteet jaettiin 0-0 tasapelillä. Maarianhaminalaiset eivät siis juhlineet maalia vihreitä vastaan kertaakaan.

JyPK:n alkukausi on ollut tahmea. Piste- sekä maalitili ovat vielä avaamatta. Sarjan kahteen ensimmäiseen otteluun on tullut liian monta päästettyä maalia ja vihreät ovat joutuneet pitkälle takaa-ajomatkalle jo ensimmäisellä puolikkaalla. KuPS ottelussa oli jo hyviä hetkiä. Tuloksessa se ei harmillisesti vielä näkynyt. Se on kuitenkin juhannuksen aikana unohdettu.

Oma pallollinen peli ja ennen kaikkea huolellisuus pallon kanssa ovat tärkeitä lähtökohtia lauantaina, jotta turhat pallonmenetykset eivät johda pitkiin puolustuskamppailuihin ja toisaalta mahdollistaa paremmin myös oman hyökkäyspelaamisen. KuPS -ottelu osoitti jo hetkittäin, että pelatessaan omalla hyvällä tasollaan JyPK pystyy haastamaan myös "isoja". Se kuitenkin vaatii ehjää 90-minuuttista ja tahtoa voittaa kaksinkamppailut.

Åland ei ole myöskään maaleilla mässäillyt. Sen kahden ensimmäisen ottelu maalisuhde on 1-0, tosin omiinkaan ei ole mennyt yhtään. Ennakkoasetelmissa saarella oli vähintään mitalin kuvat silmissä kauteen lähtiessä. Ainakin paperilla entisestään vahvistunut maarianhaminalaisryhmä sai joukkoihinsa mm. Ashley Riefnerin, Shannon Simonin ja ONS:sta tutun Ode Fulutudilun. Viime kaudellakin se nousi vielä pronssille alun hapuilun jälkeen. Alkukauden perusteella ahvenanmaalaiset olisivat varmaankin jonkunlaisia suosikkeja, mutta seurojen välinen historia liigavuosilta tekee lauantaille jännittävän lähtökohdan. Vihreät astelevat Harjulle ärsytettyinä.

Oman mausteensa otteluun tuo lauantaille povattu 30 asteen lämpötila.

Aiempien sairastupalaisten lisäksi lauantaina Åland -ottelusta puuttuu toppari Jasmin Miettinen. KuPS -ottelun punainen kortti toi automaattisen kahden ottelun pelikiellon.

- Kauden alun pettymykset käsitelty ja pienen juhannustauon jälkeen joukkue palasi treeneihin hyvällä tekemisen tasolla. Nälkä voittaa kasvaa päivä päivältä ja Åland Unitedia vastaan tämä pitää saada näkymään koko pelin ajaksi haluna voittaa jokainen tilanne. Vaikea peli on edessä, mutta omalla hyvällä tekemisellä pisteitä on vierailta otettavissa, painottaa päävalmentaja Tuomas Jaakkola.


84 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page