top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pisteet lähtivät Kuopioon


Pallokerholle ei jäänyt lopulta jossiteltavaa keskiviikkona KuPS:aa vastaan. Keltamustat olivat selvästi edellä.

JyPK aloitti kuitenkin pirteästi Henni Rinkinen nousi laidalta, mutta KuPS puolustus onnistui painamaan pallon kulmaksi. KuPS sai paineistettua vihreiden puolustuksen virheisiin, mutta tulokseksi tuo vaihe ei vielä konkretisoitunut.

14. minuutilla Alma Forstén rikkoi reilussa 20 metrissä. Vaparia asettui ampumaan Aino Kröger, jonka laukaus painui kuitenkin yli Matilda Nurmen vartioiman maalin. Muutama minuutti myöhemmin KuPS paineisti JyPK puolustusta, tällä kertaa Nurmen syöttö tukehtui Harjun turpeeseen ja Gentjana Rochi puttasi pallon tyhjään maaliin ja KuPS:n 0-1 johtoon.

Kotijoukkueen ote kirposi maalin jälkeen ja KuPS sai tasaisen ottelun hallintaansa. Puolen tunnin kohdalla alkoi tapahtua pallokerholaisittain väärässä päässä. Ensin Lavdije Begolli pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Nurmi torjui tyylikkäästi riman alta. Heti seuraavasta hykkäyksestä Rochi haastoi JyPK -puolustuksen ja pääsi laukomaan. Nurmi torjui jälleen oikeasta alakulmasta.

Viimein kuopiolaisten hallinta tuotti tulosta. 29. minuutilla KuPS katkaisi vihreiden hyökkäyksen ja iski vastaan. Kröger ja Begolli pelasivat Rochin tekopaikkaan, ensimmäisen laukauksen Nurmi torjui, mutta paluupallon Rochi kävi pukkaamassa päällääverkon perukoille ja lukemiksi 0-2. Kuopiolaisten kolmas maali tuli sekin syötön katkosta. Tällä kertaa kuopiolaispuolustus katkaisi pitkän keskityksen, jonka jälkeen Kröger sai tulla oikealla laidalla vapaasti pariin kymmeneen metriin. Kröger syötti Begollille puolustajien väliin, joka harhautti ja nosti pallon yli Nurmen yläriman kautta maaliin.

Rochilla oli vielä paikka puoliajan lopussa, mutta laukaus painui ohi maali. Tauolle mentiin siis 0-3 luvuissa.

Vihreät tulivat pirteämmin toiselle jaksolle. Alma Forstén pääsi heti puoliajan aluksi säikäyttämään KuPS-vahti Emma Immosta saaden jalkansa syötön väliin, mutta tulokseksi tuo ei kääntynyt. 56. minuutilla Riikka Lilja pääsi puskemaan Marika Ritvasen keskityksestä rangaistusalueelta, mutta pusku suuntautui oikealta ohi.

JyPK vaihtoi sisään Kaisa Saarenpään. Seuraava kymmenminuuttinen laittoi kuitenkin pisteen ottelulle. Leena Mankki sai keltaisen kortin 61. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin Jasmin Miettinen kaatoi läpi pääsemässä olleen Aino Krögerin. Tuloksena punainen kortti ja KuPS:n vapaapotku. KuPS teki vaparin jälkitilanteesta maalin Begollin ehdittyä reboundiin, mutta tilanne oli paitsio.

Lisää jobin postia vihreille tuli, kun Henni Rinkinen sai kovan iskun jaloille ja joutui jättämään kentän.

Tilalle tuli Elina Seppälä ja samalla toppariksi Leena Torpo. Lavdije Begolli kävi tekemässä vielä loppuluvut 0-4 vartti ennen loppua. JyPK vaihtoi vielä kentälle Emmi Mannisen ja Karoliina Sydänmaan, joka teki liigadebyyttinsä. Rochi pääsi kahdesti kokeilemaan hattutemppua. Toisen torjui Nurmi ja toinen putosi ylärimaan.

Ottelun lopussa Tiina Tiaisella oli paikka kaventaa, mutta laukaus meni ohi. Näin ollen pisteet Kuopioon 0-4 lukemin.

Yritettiin otta ylhäältä ja saada pois KuPS:n paras ase. Hyvät yksilöt. Parikymmentä minuuttia se onnistui. Siihen saatiin vielä joku tasoon nosto, mutta kokonaisuus ei riittänyt tänään. KuPS pääsi käyttämään vahvuuksiaan ratkomaan pelin. Liian helposti kyllä. Täytyy nostaa hattua pelaajille, että alivoimallakin jaksettiin painaa töitä ja taistella, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola


127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page