top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Pitkä odotus päättyy lauantaina


Pitkä odotus on päättymässä lauantaina, kun uudistunut Kansallinen Liiga aloittaa kautensa. Olosuhteet, jotka vallitsevat likipitäen koko maailmassa covid-19 viruksen muodossa vaikuttaa ja näkyy liigan otteluissa. Kaikkien seurojen tahtotila on saada pelaajat ja yleisö nauttimaan liigafutiksesta tilanteesta huolimatta. Tämä on ainoa kerta kun tässä tekstissä mainitaan korona -virus.

Nyt on pelin aika.

Jokainen seura lähtee kauteen lyhyellä valmistautumisella. Harjoitusotteluita eikä yhteisharjoituksia ole sitä määrää kuin normaalisti kauden alkaessa. Siksi voimasuhteiden tai edes yhden peli arviointi on vaikeaa.

PK-35 Vantaa palaa Kansalliseen Liigaan yhden kauden poissaolon jälkeen. Perinteisesti vantaalaiset ovat ryhmittäneet sarjataulukon kärkipään ja vahva nippu Myyrmäessä odottaa nytkin. Vaikka joukkueesta puuttuu parin vuoden takaisia menestyksen takuunaisia, on punamustat kaudella kuitenkin hankala kaski käännettäväksi.

JyPK siirtyi Tuomas Jaakkolan komennukseen syksyllä.

Pallokerho on nuorentunut viime kaudesta. Lavdije Begolli siirtyi Kuopioon ja muutama kokeneempi pelaaja on poissa tämän kauden ryhmästä. Uusina kasvoina vihreässä nutussa nähdään joukko omia B-junioreiden SM-kultaa viime vuonna voittaneita pelaajia, joista osa on debytoinut jo liigaruoholla. Jyväskylään saapui myös maalivahti Matilda Nurmi Oulusta, Henni Rinkinen Joensuun Hertasta sekä Jannica Lintunen lainalle Kuopiosta. Kokemusta joukkueeseen heinäkuussa tuo lisää Italiasta palannut Henna Honkanen.

Pallokerho lähtee kauteen nälkäisenä. Jo viime kaudella vihreät olivat taisteleva ryhmä joka haluaa myös pelata. Loppuun asti taisteleva ryhmä tulee olemaan vihreiden tavaramerkki tänäkin vuonna. Nyt jalkeilla oleva ryhmä on kombinaatio liigauransa alussa olevia ja junioreissa menestystä nauttineita sekä kokeneita liigapelaajia. Kombinaatio, josta voi syntyä sykkivä kasvutarina.

Myös sairastuvalta on uutisia. Tytti Jaakkola tulee puuttumaan kokoonpanosta loppukauden ajan alaraajavamman takia. Pauliina Tähtinen ja Heini Laaksonen ovat poissa kokoonpanosta heinäkuulle niin ikään alaraajavammojen takia.

Joukkueet kohtasivat Vantaalla helmikuussa. Tuolloin PK-35 Vantaa oli niukasti 1-0 parempi. Tuo onkin ainoa tieto, minkä ottelusta voi tähän hetkeen kirjoittaa. Paljon on tapahtunut sen jälkeen.

Kauden alku on kaikille tärkeä, joten vihreä ryhmäkin haluaa plus -merkkisen alun kaudelle. Yksi ottelukohtainen haastekin on. Vihreät eivät ole valloittaneet Myyrmäki stadionia liigassa. PK-35 Vantaa on jättänyt pisteet Myyrmäkeen. Punamustat lienevät kotonaan lauantaina suosikin viitta harteillaan. Jyväskylästä saapuva ryhmä käy nappaamassa tuon viitan mielellään mukaansa.

Yhteistyö jalkapalloon uskoo myös päävalmentaja Jaakkola.

- Odottavaisin mielin lähdetään kauden avaukseen Vantaalle, hienoa päästä pelaamaan. Vastustaja erittäin laadukas ja pelaava joukkue, meidän pitää puolustaa joukkueena ja pystyä pitämään palloa enemmän, kuin helmikuun cupin pelissä Myyrmäessä, pohtii Tuomas Jaakkola

Ottelu Myyrmäki stadionilla alkaa klo 14.00. Lähetystä voi seurata Ruutu+ palvelusta.


107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page