top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Tappio Vantaalla päätti cup-urakan


JyPKin taival Suomen Cupissa katkesi toisessa B lohkon ottelussa tappioon PK-35 Vantaalle. Vantaalaiset hallitsivat palloa, mutta JyPKilläkin oli omat paikkansa muuttaa ottelun suuntaa.

Avauspuolikkaan alussa vihreät pelasivat oman alueen vapaapotkusta Henni Rinkisen vapaaksi laidalla. Kia Voutilainen ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon ja Venla Oikarinen torjui. Hetki myöhemmin PK-35 raastoi pallon lähellä vasenta kulmalippua. Siiri Koivula oli vapaana viitosen viivalla, mutta kääntölaukaus meni ohi maalin.

JyPK pääsi toisen kerran hyvään maalipaikkaan jakson puolivälissä. Terävän ja mainiosti rakennetun hyökkäyksen pisteeksi Tytti Jaakkola pääsi puolittain läpi, mutta laukaus suuntautui päin Oikarista.

Vantaalaiset hallitsivat selvästi pallollista peliä, mutta peli pysyi laidoilla, eivätkä punamustat päässeet murtautumaan maalintekosektoriin. Pahimmat paikat PK-35 loi JyPKin harhasyötöistä. Kotijoukkueen paras paikka tulikin JyPK puolustuksen harhasyötöstä. Netta Koso pääsi laukomaan aivan vapaasti kuudentoista rajalta, mutta Pauliina Tähtinen torjui. Pallo kimposi torjunnasta kohti maalia, mutta JYPK-puolustus luuti sen väljemmille vesille.

Ennen taukoa vihreät pääsivät vastahyökkäykseen, mutta laukaukseen asti se ei koskaan edennyt.

Puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso alkoi PK-merkkisesti. Heti 49. minuutilla Koivula pääsi nousemaan vasemmasta laidasta ja keskitti maalin eteen. Wilma Forsblom ohjasi pallon sisään takatolpalta. 1-0.

Hetkeä myöhemmin Kia Voutilainen pääsi nousemaan laidasta laukaisusektoriin, mutta Oikarinen torjui tämänkin kulmaksi.

Sara Taavitsainen joutui jättämään kentän 55. minuutilla. Kaisa Saarenpää tuli laitapuolustajaksi tehden samalla debyyttinsä liigajoukkueen riveissä.

Vantaalaiset saivat vielä pari maalipaikkaa, mutta loppu kohden selkeästi puolustusvoittoisemmin pelannut ryhmä vältti turhia riskejä ja yritti pitää hyökkäyksensä pitkinä. JyPK vaihtoi haki vielä loppuminuuteille painetta hyökkäyspäähän vaihtaen pikakomennuksella Vantaalle lähteneen Ada Pekkasen kärkeen.

JyPK sai paineistettua vantaalaisia hieman ottelun lopussa, mutta maalia se ei enää tuottanut. Kotijoukkue vei ottelun 1-0. Näin ollen vihreiden cup-taival päättyi tähän. Ilveksen ja PK-35 vantaan jatkaessa puolivälieriin.

- Häviö ja sitä kautta Suomen Cupista tippuminen tässä jo lohkovaiheessa iso pettymys vaikka cup ei ykköstavoite tällä kaudella ollutkaan. Tänään ei päästy pallollisessa pelissä varsinkaan ensimmäisellä jaksolla riittävän hyvälle tasolle, pelin kuva oli pitkälti että PK-35 piti palloa muodon ulkopuolella ja ei päässyt maalipaikoille kovinkaan usein. Omat paikat saatiin nopeista vastahyökkäyksistä. Liikaa jouduttiin puolustamaan ja riiston jälkeen pallo menetettiin liian usein liian helposti. Parannettavaa riittää, yhtään helppoa voittoa ei sarjassa ole luvassa ja jokaisella osa-alueella meidän pitää pystyä parantamaan. Kauteen valmistautuminen jatkuu harjoituspelien ja kovan työn kautta arjessa, summasi ottelun päävalmentaja Tuomas Jaakkola.

Seuraava kilpailullinen ottelu pelataan maaliskuussa ja se on liigan avausottelu. Sitä ennen vihreät ovat kentällä harjoitusotteluissa. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan KuPSia vastaan Kuopion Lippumäessä ensi lauantaina. Muista otteluista tiedotetaan aikojen varmistuttua.


143 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page