top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kausi päättyi tappioon


Kauden viimeinen ottelu Kuopiossa ei tarjonnut vihreille sitä, mitä joukkue halusi. JyPK menetti paljon helppoja palloja omiin harhasyöttöihin ja sen myötä oman hyökkäyspeli jäi tehottomaksi. KuPS korjasi ansaitusti kauden viimeiset pisteet 3-0.

Ensimmäinen puoliajalla ja etenkin ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla JyPKillä oli muutama tilaisuus siirtyä ottelussa kuskin paikalle. Vihreät saivat putkeen monta kulmapotkua, joista parista olisi voinut kehittyä jotain tulostakin. KuPS puolustus kuitenkin siivosi pallot väljemmille vesille ja KuPS-vahti Daniela Solera Vega ei joutunut venymään parhaimpaansa.

KuPS iski 27. minuutilla. Kuopiolaislaukaus pysähtyi Gentjana Rochiin kuudentoista alueella, jonka ansioista hän pääsi kohtalaisen vapaasti sijoittamaan pallon Pauliina Tähtisen selän taakse 1-0.

Kymmenen minuuttia lisää ja Rochi onnistui jälleen. Tällä kertaa KuPS pääsi katkaisemaan JyPKin hyökkäyksen rajaheiton jälkeen. Rochi sai jalkansa vapaaksi kuudentoista rajalla ja laukoi komeasti takakulmaan tilanteeksi 2-0.

Henna Honkanen pääsi vielä Lavdije Begollin esityöstä laukomaan ennen puoliaikaa, mutta veto jäi tehottomaksi ja Solera Vega nappasi pallon suhteellisen vaivattomasti.

Tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toisella puoliajalla KuPS otti pelin haltuunsa paremmin, pääosin JyPKin syöttövirheiden seurauksena. Se sai muutaman vaarallisen vetopaikan, mutta laukausten osoite ei ollut tolppien välissä. JyPKin toisen puoliajan toiseksi paras maalipaikka syntyi 50. minuutilla Henna Honkanen syötti Riikka Lilja tekopaikkaan, mutta Liljan sijoitus lipui ohi takatolpan. Lavdije Begolli pääsi vielä yrittämään kavennusta varsin vapaasti 70. minuutilla, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Puoliajan loppua kohden KuPSille aukesi tilanteita. Aino Kröger laukoi vapaasta paikasta takakulmasta ohi ja Gentjana Rochi sijoitti läpiajonsa päätteeksi pallon sivuverkkoon parin minuutin välein. Ottelun 83. minuutti toi viimeistään ratkaisun. Aino Kröger karkasi JyPK puolustukselta läpi ja sijoitti pallon varmasti ohi Pauliina Tähtisen tilanteeksi 3-0. Joëlle Gosselin pääsi vielä Honkasen syötöstä kokeilemaan lähietäisyydeltä Solera Vegan virettä, mutta costaricalainen haali pallon itselleen. Parhaan paikkansa JyPK sai yliajalla. Henna Honkanen ja Leena Mankki pääsivät kahdestaan läpi, mutta Honkasen nosto jäi Solera Vegan hanskoihin. Näin kausi päätettiin Kuopiossa kotivoittoon 3-0.

Loppuvihellyksen soidessa hetkeä aikaisemmin alkaneen sateen olomuoto oli muuttunut lumisemmaksi, joten lienee aika paketoida kausi 2019 tähän hetkeen. Kiitos kautta seuranneille ja mukana eläneille. Nyt vedetään hetki henkeä.

- Vastustaja oli tänään meitä fyysisesti hiukan edellä ja hävittiin liikaa irtopalloja sekä kaksinkamppailuita. En tiedä näkyikö otteissa, että pelissä ei juuri panosta ollut vai oliko KuPS vain meitä fyysisesti nopeampi ja vahvempi. Kaikesta huolimatta meillä oli ensimmäisellä jaksolla ihan hyvät paikat johtaa peliä, mutta kun ei käytetty niin kaveri iski. Rochi oli odotetun hyvä ja on selkeästi fyysisesti paremmassa iskussa kuin mitä itse olen koskaan nähnyt. Kokonaisuutena kaudesta jäi alun jälkeen kohtalaisen hyvä fiilis ja pitää olla tyytyväinen noususta ylempään loppusarjaan. Pääsimme lähelle tavoitetta, mikä jättää varmasti nälkää jokaiselle pelaajalle ottaa vielä se seuraava askel kohti Suomen huippua, summasi päävalmentaja Mikko Manninen.


87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page