top of page
  • Writer's pictureJyPK Liiga

Kausi päättyy paikallisderbyyn


Naisten Liigan kausi päättyy JyPKin osalta Kuopiossa. Kotijoukkue KuPS on päätynyt 22 ottelun jälkeen kaksi pistettä vihreiden edelle. Päätöskierroksen taistelu käy siis sijasta viisi.

JyPK on pelannut hyvän kauden. Joukkue tavoitteli mitalia, siihen eivät vielä kynnet riittäneet. Mutta, kolmatta pääsarjakauttaan uuden nousun jälkeen pelaava joukkue on ottanut suuria askeleita eteenpäin joka suhteessa. Se pääsi yli alkukauden haasteista nousten yläloppusarjaan ja on pystynyt pelaamaan likipitäen joka ottelussa pisteistä. Isolta osin kiitos hyvän puolustuspelin.

Sinänsä sillä mitä viime otteluissa on tapahtunut, ei ole merkitystä. Sunnuntaina päivän kunto ja tahtotila ratkaisee.

JyPK on voittanut neljästä yläloppusarjan ottelusta yhden, pelannut tasan kerran ja hävinnyt kahdesti. HJK ottelua lukuun ottamatta kaikki ottelut ovat päättyneet yhden maalin marginaalilla.

Kauden viimeisessä kotiottelussa JyPK oli pitkään kiinni kotivoitossa TiPS:aa vastaan, mutta viimehetken maali käänsi ottelun tasapeliksi. Tämän lisäksi paikallisottelu savolaisia vastaan on aina spesiaalitapaus, joten tahtotilaa ei varmasti tarvitse erikseen kairata esiin. Otteluvoitot ovat tältä kaudelta 1-1. KuPS vei JyPKin sarja-avauksen Kuopiossa pääsiäisenä 4-3. JyPK hoiti oman kotiottelunsa Harjulla heinäkuussa 2-1. Liigasijoituksen lisäksi on siis tarjolla tämän kauden Pönttövuoren rouvuus.

KuPS aloitti yläloppusarjan voitolla Tikkurilassa, mutta sen jälkeen kyyti on ollut viileämpää. Viimeiset kolme ottelua se on pelannut maalierolla 1-10, häviten kotonaan Ålandille sekä vieraissa HJK:lle ja Hongalle. Tappiosta huolimatta Gentjana Rochi sai maalittoman putkensa poikki Espoossa, joten JyPK saa olla siinäkin suhteessa hereillä. Yhteistä kosketuspintaa joukkueiden välillä on sen verran, että nämä kohtaamiset eivät ihan tavallisia liigaotteluita ole Kuopiossakaan.

- Viimestä matsia viedään Kuopiossa ja hienoahan olisi jos panosta olisi vielä enemmän, koska seurojen välillä on mukavasti derbyn henkeä. Nyt pelataan viidennestä sijasta, mutta ehkä sitäkin enemmän halutaan voittaa juuri KuPS. Pelaajat on tuttuja toisilleen ja oltiin kauden avauksessa Kuopiossa niin huonoja, että nyt olisi hyvä mahdollisuus näyttää kuinka paljon ollaan menty kaudella eteenpäin. KuPS:n hyökkäys on todella kova ja meidän pitää pystyä parhaaseemme puolustussuuntaan, että meillä on mahdollisuus voittaa. Uskon, että saadaan kyllä luotua tarpeeksi paikkoja maalien tekemiseen. Kenttä on iso ja meidän pitää pystyä hyödyntämään se pelaamalla pitkiä hyökkäyksiä niin, että KuPS joutuu juoksemaan paljon puolustussuuntaan. Pelimme on ailahdellut kaudella hiukan liikaa ja olisi mahtavaa nähdä viimeisessä matsissa tasavahva 90-minuuttinen joukkueelta, joka on tehnyt hienon työn kauden edetessä, miettii kauden päätösottelua päävalmentaja Mikko Manninen.

Työ ensi kesää kohti jatkuu marraskuun lopulla ja tuo kesähän on suomalaiselle jalkapallolle historiallinen, eikö niin. Ennen kesää ehditään pelata kuitenkin Suomen Cupia tammi-helmikuussa.


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page